perjantai 7. helmikuuta 2014

Kana-riisivuoka

Kaipaan välillä kipeästi uusia ideoita viikon ruokalistaan. Tuntuu, että viikosta toiseen teen samoja ruokia ja kaupasta kannetaan usein kotiin helposti valmistettavia jauhelihaa ja kanasuikaleita. Kotona sitten mietin jauhelihapaketti kädessä, että mitäs tästä nyt taikoisin kun jauheliha-makaronilaatikkoa, jauhelihakeittoa ja jauhelihakastiketta on tullut syötyä riittämiin. Toissapäivänä oli tällainen tilanne kanasuikalepaketin kanssa ja surffailin netissä etsimässä jotain uutta ja helppoa reseptiä koko perheen ruokaan. Valion nettisivuilta löytyi broileri-riisivuoan ohje, joka osoittautui hyväksi. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Suosin itse uuniruokia, koska aktiivinen valmistusaika on niissä usein lyhyt ja ruoan uunissa kypsymisen aikana ehtii tehdä muita hommia, kuten leikkiä pojan kanssa Legoilla :) Tätä ruokaa varten ei tarvinnut edes paistaa kanaa tai keittää riisiä etukäteen, vaan kaikki raaka-aineet kypsyivät uunissa. Tässä resepti jakoon sellaisena kuin sen itse tein. Kaapissa ei ollut kolmen juuston ruokakermaa, niin korvasin sen tavallisella ruokakermalla ja lisäsin vuokaan juustoraastetta.

Kana-riisivuoka
(5-6 hlö)

Valmistusaineet:
1 paprika
1 tlk maissia
3 ½ dl tummaa riisiä
450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita (itse käytin maustamattomia, jotka marinoin itse)
8 dl vettä
½  kanaliemikuutio
2 prk ruokakermaa
1 ½ dl juustoraastetta

Valmistusohje:
Kuutioi paprika. Valuta maissi. Mittaa riisit isoon (vähintään 3 1/2 l), voideltuun vuokaan. Lisää paprikakuutiot, maissi, broilerifileesuikaleet ja juustoraaste. Sekoita ainekset.


Liuota kiehuvaan veteen liemikuutio. Lisää ruokakerma. Kaada nesteseos vuokaan ja sekoita vielä (seos on tässä vaiheessa liemevää).


Paista uunissa 200 asteessa noin 1 tunti.


Taas yksi uusi helppo ja maistuva resepti lisää. Tämä kelpasi perheen pienimmällekin.

9 kommenttia:

  1. Ou jee! Kiitti vinkistä, täälläkin ongelmia ruokien keksimisessä. Meillä syödään keittoja usein, eikä pelätä puolivalmiita tuotteitakaan, nopeuttaa kivasti. Uuniruoista tää oli ihan kivaa vaihtelua, ei aina sitä kanaa/jauhelihaa ;) http://www.k-supermarket.fi/Reseptit1/Helpot-ja-nopeat/Pikantti-lohi-pastalaatikko-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään :) Kaikki vinkit jakoon vaan. Pitääkin kokeilla tuota lohi-pastalaatikkoa :) Vaihtelua tosiaan kaivataan!

      Poista
  2. Tein tänään tätä, tuli tosi hyvää! Tein alkuperäisellä ohjeella eli valmiiks marinoidulla kanalla, jaksaisitko taas kerran kertoa miten sä marinoit? T: uusavuton ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että onnistui :) Kanan marinointi on todella helppoa, joten kannattaa kokeilla. Laita kanat syvään kulhoon tai muovipussiin ja lisää kanojen sekaan marinadin aineet. Mulla perussettinä yleensä: oliiviöljyä (öljyä pitää olla reilusti niin, että kanat lilluu siinä), sitruunamehua, valkosipulia paloina/lastuina, basilikaa, hunajaa, pippuria ja suolaa. Viime aikoina olen käyttänyt sitruunamehun ja hunajan sijaan vaihtelevasti soijakastiketta ja/tai valkoviinietikkaa. Sekoita kunnolla ja jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi tai vaikka yön yli. Jos laitat muovipussiin, sulje pussi niin aromit pysyy sisällä. Ota kanat huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen paistamista.

      Poista
  3. Kiva ohje! Teen oman versioni kookoskermalla, herneillä ja kikherneillä, boulgurilla ja quinoalla riisin lisäksi, katsotaan mitä tulee =). Täytyy vielä penkoa jääkaappia löytyisikö juustoraastetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tästä reseptivinkistä on hyötyä muillekin. Itse en ole pitkään aikaan tehnytkään. Voisi olla taas aika. Ruoanlaitossa parasta on se, että reseptejä voi itse soveltaa ja tehdä oman maun mukaan ja niillä raaka-aineilla, joita kaapista sattuu löytymään :) Toivottavasti sinun versiosi onnistui!

      Poista
  4. Kanaa ei siis tarvitse paistaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse paistaa kanaa eikä keittää riisiä. Kana ja riisi kypsyy uunissa muiden aineiden kanssa. Sehän tässä helppoa onkin :) Toivottavasti maistuu.

      Poista
  5. Toimii todella hyvin myös tonnikalavuokana 🙂 3x tomaattitonnikala kanan tilalle

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!