keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Porkkanakakku

Sain eilen pari ystävää kylään iltaa piristämään ja mikäs sen parempi syy leipoa jotain herkkua kuin vieraat. Tällä kertaa päädyin porkkanakakkuun. Reseptin löysin Kotikokista, mutta vähensin öljyn määrää ja laitoin yhden porkkanan enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Muokkasin myös kuorrutteen ohjeen erittäin yksinkertaiseksi. Tällä reseptillä kakusta tulee kyllä todella herkullinen ja mehevä. Paras porkkanakakku mitä itse olen leiponut. Suosittelen kokeilemaan. Namskis!

Porkkanakakku

4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
5 kpl porkkanaa
0,75 dl öljyä

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
loraus sitruunamehua
(mantelirouhetta)
Meiltä ei löytynyt mantelirouhetta kotoa, niin jätin kokonaan laittamatta.

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 190 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita tomusokeri tuorejuustoon ja lisää massaan loraus sitruunamehua. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi mantelirouheella. Laita kakku jääkaapiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Nam! Vitsi, että rupeskin tekemään mieli! Harmi, että M on kieltänyt multa kakkujen leipomisen lihomisen pelossa :D Tein muuten sun ohjeella sei-kasvissosetta, kiva saada vähän vaihtelua omiin sekoituksiin, onnistui! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä niiiin hyvää! Teidän täytyy tulla meille kylään, niin voin tehdä tätä taas hyvällä syyllä ja säkin pääset maistamaan :D

      Kiva kuulla, jos sei-kasvissose onnistui ja maistuu myös pikkuiselle. Viime viikolla tein pikkumiehelle spagetti-bolognesea ja kanarisottoa soseina, mutta ne ei maistu ollenkaan :S Niistä tuli kyllä aika lihaisia, niin ovat eri makuisia kuin aiemmat mun tekemät. Onneksi pakasteessa on vielä vanhoja soseita jonkun verran jäljellä niin saadaan kuitenkin ruokaa pöytään.

      Poista
    2. Joo, namnam! Mä oon tehnyt makaroni-tomaatti-tomaattipyre-sipuli-kesäkurpitsa-basilika sosetta pakkaseen ja lisännyt sit annokseen vasta jauhelihan tai kanan ja mahdollisesti viel jotain kasvissosetta jääpalana ja viel tarvittaessa löysentänyt sitä vedellä/korvikkeella, toimii ainakin meillä ihan ok. Mä täydensin eilen pakastetta taas soseiden suhteen, mut oon niitä kaupan soseitakin valmiiksi hankkinut. :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!