lauantai 24. elokuuta 2013

Matkarattaat

Ollaan jo jonkin aikaa mietitty matkarattaiden hankkimista ja käytiin jo kerran niitä lastentarvikeliikkeessä katselemassa. Silloin päädyttiin kuitenkin siihen, että pärjätään hyvin yhdistelmävaunujen rattailla. Olen katsellut matkarattaita myös käytettynä, mutta hinta-laatusuhteeltaan sopivia ei ole ollut myytävänä. Kriteerinä on ollut se, että rattaat saa taitettua kasaan yhdellä kädellä, selkänojan saa makuuasentoon ja että rattaat mahtuvat auton tavaratilaan pitkittäin. Näin ne vievät vähemmän tilaa ja takakonttiin saadaan mahtumaan koira ja rattaat yhtäaikaa.

Tänään iski kuitenkin taas matkarataskuume ja käytiin lastentarvikeliikkeen inventaarialessa. Vastoin omia periaatteita, ostettiin sitten matkarattaat upouutena. Tai no... ostettiin näytekappale, koska se oli viimeinen kappale haluamaamme väriä eli limenvihreää. Sain tingittyä hinnasta parikymppiä pois, kun näytekappale on kuitenkin taitettu monta kertaa edestakaisin kasaan ja auki, ja renkaat olivat selvästi kuluneet asiakkaiden testailusta. Päädyttiin Emma BMX -matkarattaisiin. Valinta käytiin näiden ja Graco Miragen välillä. Olen pitänyt Emmaa "halpismerkkinä", mutta nämä tuntuivat todella kevyiltä ja vakailta työntää. Valintakriteerien lisäksi plussaa näissä on iso tavaratila, juomateline työntöaisassa, säädettävä jalkatuki sekä vetoketju kuomussa, jonka avaamalla kuomun saa jatkumaan pidemmälle esimerkiksi auringonsuojaksi. Näissä on myös isommat renkaat, minkä takia Emman rattaat tuntuivat vakaammilta kuin Graco Miraget. Tämmöiset meillä nyt sitten on.

Kuva täältä.
Testattiin rattaita heti tänään, kun käytiin Rautatientorilla Herkkujen Suomi -tapahtumassa. Oli muuten todella näppärät verrattuna yhdistelmävaunuihin. Rattaiden kanssa pääsi ketterästi puikkelehtimaan pienemmistäkin koloista ja ihmisten seassa kulkeminen oli helppoa. Kauppa- ja matkakäyttöön nämä ovat loistavat! Onko teillä erilliset matkarattaat vai oletteko pärjänneet tavallisilla rattailla? Missä tilanteissa olette käyttäneet matkarattaita tavallisten rattaiden sijaan?

2 kommenttia:

  1. Meillon erilliset matkarattaat; 15e:lla käytettynä ostetut. :P Merkki on joku amico peg-pérego, mutta täytti meidän vaatimukset (lähinnä se, että selkänojan saa täysin makuuasentoon & saa pieneen tilaan + että läydettiin halvalla). Ihan hyvät on olleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli aluksi kyllä vakaa aikomus ostaa matkarattaat käytettynä, kun yhdistelmävaunut ovat kuitenkin ne "ykkös"rattaat. Sorruin kuitenkin ostamaan rattaat uutena, niin niitä pääsi sovittamaan autoon ja saatiin rattaat heti mukaan, kun käyttöä niille on jo tällä viikolla.

      Poista

Kiitos viestistäsi!