tiistai 2. kesäkuuta 2015

Bugaboo vs. Bumbleride

Laskettuaika lähestyy kovaa vauhtia (nyt rv 36+3) mutta me ollaan tuplaratashankinnan kanssa vasta mietintäasteella. Jäänyt vähän viime tippaan tämä ratasasia. Sen verran ollaan vaihtoehtoihin perehdytty ja käyty kaupoissa kokeilemassa, että ollaan saatu karsittua monta vaihtoehtoa pois. Monista vaihtoehdoista meidän seulan ovat läpäiseet Bugaboo Donkey Duot ja Bumbleride Indie Twin-tuplarattaat.

Kuvat: Bumbleride ja Bugaboo

Nyt kaipaisinkin kokemuksia ja hyviä ja huonoja puolua näistä. Rattaat ovat meillä käytössä päivittäin säällä kuin säällä, maasto on vaihtelevaa kauppakeskusista muhkuraisille sorateille, rattaissa matkustaisi noin 16 kiloinen lapsi ja vauva tai pelkkä vauva ja toisessa kädessä hihna, jossa keskikokoinen koira. Autoonkin rattaat olisi hyvä saada pakattua kätevästi.

Kaupassa työntelyn, katselun ja kokeilun perusteella Bugaboot tuntuvat jotenkin jämäkämmiltä ja enemmän "oikeilta" rattailta, kun taas Bumblerideista tuli mieleen matkarattaat. Bugaboossa saa istuimen suunnan käännettyä, mikä on ehdottomasti plussaa. Kantokoppa on tilavampi kuin Bumbleridessa, mikä on hyvä asia kun vauva nukkuu vielä talvella kopassa. Rattaista saa myös toisen istuimen pois, jos vain yksi lapsi on kyydissä, jolloin rattaat saa kapeammiksi.

Bugaboon miinuspuoliin kuuluu ehdottomasti hinta ja pieni tavarakori. Ratasistuinten painoraja on myös pienempi kuin Bumbleridessa, mikä mietityttää esikoisen ollessa ikäisiään isompikokoinen. Tiedän, että nuo painorajat ovat vain suuntaa antavia, mutta 3 kg:n ero on jo aika merkittävä käyttöiän kannalta. Kumpaakaan näistä tuplarattaista ei tahdo löytyä käytettynä myynnistä, en siis osaa sanoa jälleenmyyntiarvosta mitään. Luultavasti molemmat pitävät hintansa melko hyvin, jos vaan pitää rattaista hyvää huolta.

Vaikea valinta ja se valinta pitäisi tehdä äkkiä. Laittakaa siis please kokemuksia tulemaan!

4 kommenttia:

 1. Mä kirjoitin eilen piiiiitkän kommentin, joka hävis. Oon nyt kerännyt voimia, katotaan mitä tästä tällä kertaa tulee :D

  Siispä. Donkeyt on aivan huiput vaunut, mistään hinnasta en vaihtaisi, mutta löytyy niistä huonojakin puolia. Sanoisin et ovat vähän kuin iPhone, paljon hölmöjä juttuja aika perusasioissakin, mutta yleinen käytettävyys peittoaa ne mennen tullen. Esimerkkejä negatiivisista huomioista on esim. turvavyöt, jotka on vähän haastavat löysätä ja etenkin lämpöpusseja ajatellen. Sadesuojat on myös epäkäytännölliset. Istuimet on pienet (lienee itsestäänselvyys kun on niin kapeat ja näppärät tuplat). Lisäksi vievät kasattuna tuhottomasti tilaa esim. autossa, itsestäänselvää tämäkin (onneksi on postiauto!;)) Keveydestä joutuu myös maksamaan sen että välillä nää tuntuvat vähän heppoisilta, ei niinkään ajossa mutta jos paljon kasaa autoon/laittaa monoksi niin tuntuu että kestääköhän nää oikeesti mut hyvin on kestänyt. Ja se hinta, se on kyllä todella suolainen...

  Niitä hyviä puolia on tosi paljon myös, mutta muutamia mainitakseni se että molemmat istuimet/kopan saa eri suuntiin on melkeinpä paras. Lisäksi se että saa kavennettua monoiksi yhden lapsen kanssa liikkuessa on huippua myös!

  Eniten mä ehkä miettisin kuinka paljon tarvetta tuplille on ja kauanko A mahtuisi edes istumaan. Meidän A näissä viihtyy vähän liiankin hyvin eikä haluaisi kävellä yhtään ;) ja tietty koiran kanssa tarve on varmasti vielä isompi. Jälleenmyyntiarvo näissä on tosi hyvä ja seisomalaudan saa kyllä myös jos A ei enää haluakaan istua (lisäosat pyörii kyllä myös vastaavissa hintaluokussa kuin itse kärryt...)

  Mut tulkaa ihmeessä kokeilemaan ainakin se autoon kasaaminen jos ette liikkeessä tehneet. Saa kokeilla muutenkin ja kysellä lisää :)

  VastaaPoista
 2. Vielä lisää. Tavarakoria en ole kokenut häiritsevän pieneksi ja plussa selkänojan säädöstä, joka on helppo käyttää. Lisäksi piti kommentoida et kyllähän A näihin luultavasti mahtuu kuljetusmielessä istumaan vielä pitkään jos ei ole tarkoitus nukkua.

  Ja täällä jotain kokemuksia noista toisista: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/lisaa-vaunukokemuksia-bumbleride-indie-ja-indie-twin-voittajien-kokemuksia

  VastaaPoista
 3. Ja täällä: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/tuplavaunuarvonta-nyt

  Ja tosiaan sama miinus varmaan kaikille kääntyville etupyörille: yhtään ei voi juosta. Siis pahimmillaan se väpättämään alkaa jo bussiin juostessa. Kyllä siitä selviää ja renkaat lukittuna tietty vielä paremmin. Bussiinnousu on myös vähän hankalaa varsinkin kun molemmissa istuimissa alkaa olla jo painoa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löydettiin kuin ihmeen kaupalla käytetyt Bugaboot ja tuossa ne nyt seisoo eteisessä :) Käytetyistäkin sai pulittaa suolaisen hinnan, mutta saatiin ne tuplat, joita enemmän haluttiin ja ovat kuin uudet turvakaaria lukuunottamatta. Ollaan jo testattu kävelylenkki ja bussimatka noilla ja hyvin kulkee. Bussiin mennessä pitää kyllä renkaat olla ehdottomasti lukittu, mutta muuten toimi hyvin ainakin yhden lapsen kanssa. Nyt vaan odotellaan sitä toista käyttäjää :)

   Poista

Kiitos viestistäsi!