maanantai 12. elokuuta 2013

Makean kirpeä mustaviinimarjapiirakka

Vietimme viimeisen kokonaisen lomaviikon Savossa isovanhempieni tyhjillään olevassa talossa. Talon takana on parikymmentä viinimarja- ja karviaispensasta. Pensaita ei ole hoidettu sen jälkeen, kun mummoni muutti kotoa palvelutaloon vajaa 10 vuotta sitten. Pensasalue rehottaa ja heinä kasvaa melkein polviin asti. Kävin kuitenkin rämpimässä puskien seassa. Punaherukoita ei näkynyt ollenkaan. Olisiko linnut käyneet viemässä marjat parempiin suihin. Mustaviinimarjoja ja karviaisia sen sijaan oli runsaasti. Harmittaa ihan, kun marjat menevät suurimmaksi osaksi hukkaan. Marjoista syödään muutama desilitra joka kesä, mutta loput marjat tippuvat tai mätänevät pensaisiin. Nyt ajattelin kuitenkin hyödyntää "omia" marjoja ja tehdä niistä piirakan. Löysin herkullisen kuuloisen reseptin Koemaistan blogista. Resepti osoittautui todella hyväksi ja ystävänikin, joille piirakan tarjosin, pitivät tästä makean valkosuklaan ja kirpeän marjan yhdistelmästä. Piirakka oli tarpeeksi helppo ja nopea tehdä, mutta kuitenkin erilainen tavalliseen marjapiirakkaan verrattuna. Ainoa muutos alkuperäiseen reseptiin oli, että laitoin piirakkaan mustaherukoiden lisäksi vanhempieni aiemmin viikolla keräämiä vadelmia, joita vielä löytyi jääkaapista.

Mustaviinimarjapiirakka

Piirakkataikinapohja (ostin itse laiskuuttani valmiin pakastepohjan)
3 dl mustaherukoita
1 dl vadelmia
100 g valkosuklaata
250 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Painele piirakkapohja voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita haarukalla muna ja sokeri keskenään. Lisää sekaan mascarponejuusto ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada marjat piirakkapohjalle ja asettele valkosuklaapalat marjojen päälle. Kaada muna-sokeri-mascarponeseos päällimmäiseksi ja levitä tasaisesti. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Nautitaan jäähtyneenä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!