keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Unikoulu, yöt 3 ja 4

Unikoulua on nyt takana neljä yötä ja suunta on parempaan päin. (Nyt koputan puuta, pidän peukut pystyssä ja mitä kaikkea sitä nyt pitääkän tehdä ettei mennä takaisin huonompaan, kun sanoin tuon ääneen...) 3. yönä A heräsi yöllä kolme kertaa ennen neljää, mutta rauhoittui silittämällä takaisin nukkumaan alle viidessä minuutissa. (Näin muistelen ainakin jälkikäteen.) Syömään poika heräsi sitten viiden jälkeen, jonka jälkeen nukuttiin vielä pari tuntia. Viime yönä herätyksiä oli kaksi ennen neljää ja molemmilla kerroilla pikkuinen nukahti takaisin parissa minuutissa. Kolmas herätys tuli neljän jälkeen, jolloin annoin maitoa ja aamuherätys tuli vasta kahdeksalta. Yöt on saatu jo paljon paremmiksi, mutta nukahtaminen iltaisin on edelleen hankalaa. Eilenkin tuli hirveä huuto, kun pojan jätti yksin nukahtamaan. Kun menin makuuhuoneeseen lukemaan lehteä pinnasängyn viereen, niin A vain pyöri ja kieri sängyssä ja hymyili minulle, jos satuin vahingossa vilkaisemaan silmiin. Reilu puolituntia meni ja sitten pieni rauhoittui nukkumaan.

Meidän perheessä nukutaan nyt siis öisin pidempään kuin kaksi tuntia kerrallaan. Ihanaa! Päivisin on paljon enemmän energiaa touhuta, mennä ja tehdä asioita kuin vielä viikko sitten. Toivotaan, että takapakkia ei tule vaan päästäisi pikkuhiljaa nukkumaan yöt kokonaan putkeen. Vähän pelkään, että miten isäkuukauden aikana tehtävät reissut ja vieraat yöpaikat vaikuttavat öihin :/ Nyt on päästy niin hyvään vauhtiin, että harmi jos joudutaan aloittamaan homma kesän jälkeen alusta. Pitää mennä yö kerrallaan ja tehdä mitä pitää tehdä.

Voimia ja jaksamista muihinkin perheisiin, jossa taistellaan yöheräämisiä vastaan!

2 kommenttia:

 1. Meillä voi poika pahimmillaan iltaisin kukkua sängyssään kaksikin tuntia ennen nukahtamista.. Mutta yleensä vaan höpöttelee omiaan ja käydään sitten välillä laskemassa alas sängynreunalta ja laittamassa uniapina takaisin kainaloon. Onneksi nukahtaminen kutienkin aika useasti tapahtuu puolessa tunnissa.

  Tsemppiä unikoulun jatkoon! Vieraat yöpaikat kyllä voivat vaikuttaa negatiivisesti nukkumiseen :( Meillä ainakin mökkeillessä aamut alkoi jo viideltä, mutta kotona onneksi rytmi on olult taas ihan normaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaahan se olla aika yleistä ettei nämä pienet heti nukahda. Me varmaan oltiin totuttu liian hyvään ;) Ei tämä olisi niin iso ongelma, jos poika viihdyttäisi itse itseään nukkumatin tuloon saakka. Tämä sängyn vieressä istuminen vaan ottaa hermoon. (Istun parhaillaan sängyllä tabletin kanssa ja odotan, että poika lopettaisi kierimisen ja lelujen tiputtamisen pinnasängyn laidan yli.) Huuto alkaa heti, jos yrittää livahtaa huoneesta pois.

   Tähän asti vieraat paikat ei ole meillä vaikuttaneet pojan uniin, mutta en tiedä miten nyt kun ei enää saa ruokaa öisin kuin kerran.

   Poista

Kiitos viestistäsi!