torstai 13. maaliskuuta 2014

Mallioppimista

Ollaan lähiaikoina vietetty paljon aikaa toisten taaperoiden seurassa niin harrastuksissa, kyläillen kuin ulkoleikeissäkin. Pikkumies on selvästi alkanut kiinnittää enemmän huomiota toisten lasten touhuihin ja seuraa usein silmätarkkana mitä muut pikkuiset tekevät. Pikku herra oppii näkemästään nopeasti, niin hyvässä kuin pahassa. Tässä muutama esimerkki.
Yksi kaverilapsi repii itseltään koko ajan sukat pois jalasta. A katsoi ihmeissään mitä kaveri tekee. Kun päästiin kotiin, niin eiköhän ne sukat lähteneet pikkumiehenkin jalasta. Nykyään A tepastelee kotona suurimman osan ajasta ilman sukkia, kun niiden pois repiminen on niin kivaa. Onneksi ilmat ovat lämmenneet, niin ei tule vilu paljaille pikkuvarpaille :)
Eilen käytiin serkkuni luona, jossa lapsilla on vessassa kirjoja pottalukemiseksi. Kun päästiin kotiin, niin A haki kirjan ja marssi sitten vessaan lukemaan sitä. Ulkona on otettu mallia muilta lapion käytöstä hiekkaleikeissä ja nykyään pikkumies osaakin jo siirtää hiekkaa lapiolla ämpäriin asti. Ryömimisen A oppi aikoinaan ottamalla mallia toisesta lapsesta, jolta ryömiminen jo sujui hyvin.

Pitäisi hyödyntää tätä mallioppimista nyt urakalla. Ensimmäisenä tulee mieleen ruokailuhetket, joihin tarvittaisiin apua lusikalla syömisen opetteluun ja tavalliseen mukiin totutellessa. Pitääkin järjestää lounastreffit jonkun äitikaverin kanssa ;)

2 kommenttia:

  1. Ihana! <3 Meillä tuo 7 kuinen poikanen kans kattoo tarkkaan, mitä me puuhataan. Hän koittaa ainakin jäljitellä tapaa, miten isi "hyppyyttää" pojan leluja lattialla. Myös syöminen omin käsin ja lusikalla kiinnostaa kovasti.

    VastaaPoista
  2. Esimerkin voimaa ei voi vähätellä. Niin se vaan on, että parhaiten oppii matkimalla ja tekemällä perässä. Pienestä se alkaa :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!