keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ruokailun haasteet

Nyt on maisteltu sitten bataatin lisäksi myös porkkanaa. Lisäsin bataattisoseen joukkoon teelusikallisen porkkanasosetta. Pikkuherra oli kuitenkin sitä mieltä, että tänään ei maistella mitään. Suu pysyi tiukasti supussa ja maistelu päättyi itkuun. Alas asti meni ehkä kolme teelusikallista sosetta, kunnes luovutin ja päätin että huomenna jatketaan harjoituksia. Tällä hetkellä syöminen tuntuu epätoivoiselta, kun A pitää suun kiinni ja kääntää pään pois, kun lusikka on tulossa suuta kohti. Tiedän että tässä vaiheessa vasta totutellaan kiinteisiin ruokiin ja uusiin makuihin, mutta tuntuu kovin vaikealta tämä syömisen opettelu. Pitää varmaan kokeilla sormiruokailua, jos ruokailusta tulisi mielenkiintoisempaa kun saa itse maistella, sotkea ja laittaa ruokaa suuhun :) Täytyy edetä hiiren askelin.

Eilen oli parempi ruokapäivä ja poika söi jopa kaksi jääpalallista bataattia, kun sain huijattua suun auki. (Kunhan vaan saan ruoan suuhun asti, poika maistelee sitä innoissaan ja nielee.) Ruoan jälkeiset päiväunet venyivätkin sitten 3 tunnin mittaisiksi, kun yleensä A nukkuu päikkäreitä vajaan tunnin kerrallaan. Toivo heräsi sen verran, että en malttanut olla ostamatta kaupasta puuroa valmiiksi odottamaan sen maistelua. Jos täydellä mahalla nukutaan noin paljon paremmin, täytyy alkaa antamaan iltapuuroa heti kun on tarpeeksi maisteltu ja totuteltu uusiin makuihin. Öistä tulee koko ajan katkonaisempia ja tällä hetkellä poika herää syömään 1,5-2 tunnin välein, eli 4-5 kertaa yössä. (Noiden heräämisten välissä laitan tuttia suuhun ja käännän poikaa kyljelleen, kun kitinä alkaa.) Yöheräilyt alkaa todella vaikuttaa jaksamiseen. Toivotaan, että iltapuurolla saataisiin yöunet paremmiksi. Tiedän että puuro ei välttämättä tuo apua yöheräilyihin, mutta toivoa sopii.

Ostin ensipuuroksi Muksun riisipuuroa. Aineksina tässä puurossa on esikypsytetty riisihiutale ja vitamiinit (tiamiini). Lähes kaikissa muissa valmispuuroissa oli maitojauhetta ja vaikka mitä muita ainesosia. Haluan ensimmäiseksi puuroksi mahdollisimman puhtaan puuron, jossa ei ole kuin yhtä ainesosaa. Voisihan niitä puuroja itsekin tehdä, mutta aloitetaan nyt tällä. Toivottavasti päästäisiin maistelemaan tätä parin viikon päästä.
http://www.nutriciababy.fi/lastenruoka/5kk/fi_FI/riisipuuro/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!