maanantai 22. huhtikuuta 2013

Neuvolakuulumiset

Tänään oltiin taas neuvolassa. Pojan 6 kk mitat olivat 71,8 cm ja 9215 g. Painoa oli siis tullut hyvin lisää, mutta pituus oli pysynyt melkein ennallaan. Saatiinkin kontrolliaika kuukauden päähän, vaikka normaalisti seuraava neuvola olisi ollut vasta 8 kuukauden iässä. Eiköhän kasvu jatku ennallaan, kun nyt päästään kunnolla kiinteiden makuun. Tänään oli ensimmäinen päivä, kun pienimies söi kaiken ruoan mitä olin annostellut. Iltapuuroa oli tupla-annos aiempaan verrattuna, mutta kaikki meni alas :) Huomenna täytynee siis kasvattaa annoksia ja lisään aamupuuron ruokarytmiin. Viikonloppuna vasta otettiin iltapuuro mukaan ruokarytmiin päivällä syötävän kasvissoseen lisäksi ja ainakin viime yönä A:n ensimmäinen unipätkä oli pitkästä aikaa 4,5 tuntia. Toivotaan, että iltapuurosta saadaan apu yöheräilyihin.

Nyt kun syöminen alkaa sujua ja poika pystyy istumaan tuettuna, hankintalistalla on syöttötuoli. Miten syöttötuolin valinta voikin olla niin vaikeaa! Tuolin on ehdottomasti oltava sellainen joka "kasvaa lapsen mukana", koska poika on iso ikäisekseen ja tuoliin pitäisi mahtua istumaan jonkin aikaa. Pikkumies on myös kova heilumaan, joten tuolin olisi hyvä olla jämäkkä ja sellainen joka ei kaadu reippaastakaan potkusta pöytään. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtoina ovat Tripp Trapp- ja Svan-syöttötuolit. Ainoa huonopuoli on, että hinta näillä merkkituoleilla on todella kova. Onko jollain kokemusta noiden tuolien halvemmista versioista? Minkälainen syöttötuoli teillä on ja oletteko olleet siihen tyytyväisiä? Mielipiteet ja kokemukset ovat todella tervetulleita.

Loppuun on pakko vähän fiilistellä kevättä. Versot puskevat maan läpi ja ensimmäiset hiirenkorvat on jo bongattu. Lintuparvet lentää etelästä tänne pohjolaan ja krookukset kukkii. Tänään oli aivan ihana keväinen ilma niin kuin eilenkin. Pitkästä aikaa ulos lähtee ihan mielikseen, varsinkin kun otin eilen tennarit käyttöön talvikenkien sijaan. Miten kivaa, kun ulos lähtiessä ei tarvitse enää pukeutua monen vaatekerroksen alle. Täytyy vielä opetella miten tuon pikkumiehen pukee, kun tuntuu että poika on hiestä märkä joka kerta kun on ollut vaunuissa nukkumassa. Vappukin on jo ensi viikolla ja tänään laitoin siman tekeytymään ämpäriin. Huomenna vielä pullotus ja sitten vaan odotellaan, että suhujuoma valmistuu vapuksi. On se itse tehty sima vaan niiiiiin hyvää! Vielä kun ostaa kaupasta munkit ja tippaleivät kaveriksi, niin nami nami :)

Nyt iltapalalle ja nukkumaan. Seuraavaan kertaan!


2 kommenttia:

 1. Meillon Saksasta tilattu säädettävä syöttötuoli ( http://www.mytoys.de/hauck-Treppen-Hochstuhl-Alpha-walnuss/Treppenhochst%C3%BChle/Hochst%C3%BChle/KID/de-mt.ba.ca02.06.03/1858152 ) - itse tuoli maksoi vain ~50e. Tukevaa puuta ja ei mitään valittamista! Ei kyllä oo kokemusta muista syöttötuoleista, että ei oo vertailukohdetta, mutta niin. ;)

  Suomestakin erilaisia halpisversioita noista säädettävistä tuoleista saa reilulla 70e:lla. (Ps. Tuolta nettikaupasta, mistä toi tilattiin, saa toki monia muitakin syöttötuoleja. Esim. Tripp Trappeja halvemmalla kuin Suomesta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä vilkaisemassa tuolta sivulta. Kiitos vinkistä! Ostetaan kyllä varmaan joku halvempi säädettävä tuoli. Haluaisin vain ensin kokemuksia tuosta tukevuudesta, ettei poika ole heti kumossa tuolin kanssa. Kun tuota voimaa ja liikkuvuutta löytyy jo nyt ;)

   Poista

Kiitos viestistäsi!