Eilen käytiin pojan kanssa 8 kk neuvolassa ja uudet mitat ovat 9700 g ja 74,5 cm. Kasvu on onneksi vähän tasoittunut niin vaatteita ehtii käyttää enemmän kuin pari-kolme viikkoa ennen kuin ne jäävät pieniksi :) Kaikki oli muuten hyvin, mutta sain kuulla yösyötöistä, jotka meillä onkin tarkoitus lopettaa miehen jäädessä isäkuukaudelle ensi viikolla. Olen jo henkisesti varautunut valvomaan monta yötä ja otin jo valmiiksi mukaan unineuvontapuhelimen puhelinnumerot, kun omat voimat ja keinot lapsen yöheräilyiden lopettamiseen käyvät vähiin. En jotenkin tahdo uskoa, että pikkumies alkaisi nukkua öitä putkeen, kun on tottunut heräämään läpi yön 2-3 tunnin välein. Miten teillä on mennyt yösyöttöjen lopettaminen? Onko lapsi alkanut nukkumaan yöt putkeen vai onko heräilyt jatkuneet? Monta yötä lapsella meni tottua siihen, ettei yöllä saakaan maitoa?
Otettiin A:lle MPR-rokotus (tuhkarokko, vihurirokko ja sikotauti), kun lähdetään ulkomaille reissaamaan isimiehen isäkuukauden aikana. Vatvoin, mietin ja stressasin tätä rokotusasiaa vaikka kuinka kauan ja viime hetkeen asti. MPR-rokotushan annetaan normaalin rokotusohjelman mukaisesti lapselle 1- ja 6-vuotiaana. Ulkomaille matkustettaessa rokotus kuitenkin suositellaan otettavaksi yli 6 kk ikäisille vauvoille, jolloin tämän ylimääräisen rokotuksen lisäksi seuraavat rokotukset annetaan 1,5- ja 6-vuoden iässä. En ole kansallisen rokotusohjelman mukaisia rokotuksia vastaan, mutta suhtaudun kuitenkin varauksella kaikkeen, jossa puututaan luonnon omaan tapaan hoitaa asiat. En todellakaan sano, että haluaisin kuitenkaan mitään sairauksia lapselleni! Minua vain mietityttää kovasti mitä haittoja rokotteesta voi olla noin pienen elimistölle, jos se on tarkoitettu annettavaksi vasta 1-vuotiaana ja nyt lapsi saa rokotetta yhden ylimääräisen annoksen? Stressasin asiaa niin paljon, että olin valmis muuttamaan lomasuunnitelmat ja reissaamaan vaan kotimaassa. Mies kuitenkin odottaa reissua kovasti, eikä meillä välttämättä ole ensi kesänä mahdollisuutta lähteä yhdessä reissaamaan. Kun en ymmärrä lääketieteestä mitään, niin täytyy vain luottaa alan ammattilaisiin. Tämä on näitä asioita, jotka jäävät vaivaamaan mieltä teki niin tai näin. Toivottavasti kuitenkin parempi näin. Oletteko te ottaneet lapsillenne kaikki suositellut rokotukset, jättäneet joitakin ottamatta vai ottaneet vielä rokotusohjelman ulkopuolisia rokotuksia?
Jaa, tyttö täyttää 1,5 viikon päästä 9 kuukautta ja vieläkin herää öisin syömään pari kertaa (enkä oo vielä varsinaisesti aktiivisesti niitä yrittänyt lopettaa, kun en vaan oo jaksanut). Neuvolassa ei th tai lääkäri mitään asiasta moittinut tms.; totesi vain, että mun pitäis vaan päättää, että ne lopetan (kun itse olin siis aiemmin sanonut, että alkaa nämä yösyöttämiset vähän rasittaa), koska tod.näk. vain tapasyömisestä on kyse.
VastaaPoistaNoh mutta siis tarkoituksena kyllä on pian alkaa unikouluilemaan, jos ei jotain muutosta yhtäkkiä tule itsestään. :D
Jos oltais lähdössä ennen vuoden ikää ulkomaille, niin ottaisin neidille MPR-rokotteen, kun tuhkarokkoa Euroopassa niin paljon tällä hetkellä liikkuu.
Osallistutaan myös rokotetutkimukseen, jossa siis normaalin rokotusohjelman viitosrokotteen sijaan ollaan annettu kuutosrokote (sis. myös b-hepatiitti). Välillä on mietityttänyt, jos siitä jotain haittaa tulisikin, niin totta kai siitä syyttäisi kovasti itseään, kun on vapaaehtoisesti ottanut tuollaisen ylimääräisen...
Minäkin olen tähän asti ollut vaan laiska edes yrittämään lopettamaan yösyöttöjä. Juhannuksena huudatin lasta ekan syönnin aikaan puolituntia, enkä antanut ruokaa, mutta yöllä olin NIIN väsynyt etten jaksanut olla antamatta ruokaa. Meillä oli alunperinkin suunnitelmissa lopettaa yösyötöt isäkuukauden aikana, niin isi jaksaa osallistua unikouluun paremmin. Sepä olisikin ihanaa, kun heräilyt loppuisivat itsestään :D Sitä varmaan saakin odottaa.
PoistaVaikka tästä rokotusasiasta jo aiemmin juteltiinkin niin aattelin nyt vielä muistuttaa, että "luonnon oma tapa hoitaa asiat" on se että suurempi osa lapsista kuolee tai vammautuu erilaisten nykyään jo estettävissä olevien tautien seurauksena. Lääketiede kehittyy joka osa-alueella ja niin kuuluu ollakin. On paljon asioita, joita ei tarvitse eikä pidä "medikalisoida" eli ottaa lääketiedettä mukaan kuvioon ja varmasti on niitä asioita, joissa luonto hoitaa ja lääketiede vaan osaltaan vaikuttaa siihen, mutta mihinkään luonnonmukaiseen aikaan nyt tuskin kannattaa haikailla muutenkaan tässä maailmassa. Ja vielä, siksihän kyseessä on lääkeTIEDE - kaikki perustuu haittojen ja hyötyjen optimointiin ja riskiarvioihin, taustalla tutkimustyötä näiden asioiden selvittämiseksi.
VastaaPoistaKun tätä asiaa jäin miettimään, niin pidin mielessä kyllä kaiken mitä tästä rokotuksesta sinun kanssa silloin puhuttiin. Onneksi on oma neuvonantaja ja ammattilainen käytettävissä :)
PoistaTiedän ja ymmärrän kyllä, että ilman lääketiedettä lapsikuolleisuus ja kuolleisuus yleensäkin olisi täysin toista luokkaa kuin nyt. En ole lääketiedettä vastaan, vaan yritän välttää ylilääkitsemistä. Nykyään tuntuu, että lääkkeitä napsitaan kuin karkkia ennaltaehkäisevästi pienimpäänkin särkyyn. En usko ettei siitä olisi mitään haittaa??
Mutta tässä rokotusasiassa hyödyt on varmasti suuremmat kuin haitat. En olisi tehnyt tästä itselleni ongelmaa, jos olisi saatu rokote normaalisti 1-vuotiaana eikä olisi tarvinnut ottaa ylimääräistä rokotetta. Sydän ja järki olivat eri mieltä asiasta, mutta tällä kertaa järki voitti :)
MPR:n ottaminen ennen 1v. ikää ei ole ylilääkitsemistä vaan välttämätöntä jos meinaa matkustaa, tuhkarokkoahan on saatu Suomeenkin jo ihan merkittäviä määriä. Ja tämäkin perustuu tutkimukseen: on voitu osoittaa, että riski on niin suuri että rokotus kannattaa antaa. Ja toki turvallisuuttakin on tutkittu: riskit olla antamatta on mitä ilmeisimmin todettu haittoja suuremmiksi (voin yrittää myöhemmin etsiä referenssejä tästä, nyt kännykällä se ei onnistu).
VastaaPoistaMitä tulee kipulääkkeisiin sitten. Toki vääränlaista käyttöä ja suoranaista väärinkäyttöä esiintyy, mutta oikein käytettynä kipulääkkeillä on kyllä paikkansa. Mä toki katson tilannetta eri vinkkelistä, mutta mä koen että ongelma on enemmänkin, että kaikkeen pitää saada syy selville heti ja ratkaisu myös. Monessa tapauksessa tilanne on kuitenkin se, että kun pahanlaatuiset tai täsmähoidoilla ratkaistavat ongelmat on poissuljettu, voidaan hyvin seurata tilannetta ja kyllä, tulehduskipulääke on monessa tapauksessa hoitomuoto (ei jatkuvaan käyttöön vaan enintään 7-10vrk kuureina, muuten kipuun Panadol).
No joo, menipä paasaukseksi, sori :D se vielä pitää todeta, että toivon mukaan enää ei elä legendaa siitä, että kuumetta ei lääkkein pitäisi laskea jotta varsinainen tauti parantuisi. Kuumetta (varsinkin lapsen) pitää laskea lääkkein ja kyllä sitä kipuakin kannattaa hoitaa, ei se kärsiminen mun näkemyksen mukaan kruunua kirkasta.