lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kuistin sisustamista

Eilen ajeltiin taas reilu 400 km takaisin kotiin. Oli todella rentouttavaa olla vanhassa mummolassa touhuamassa päivät pihalla. Tuli sitä grillattua, saunottua ja uituakin :) Juhannukseksi suunnataan takaisin Savoon <3 On se vaan niin rakas paikka minulle. Talo on isäni lapsuuden koti pienen lammen rannalla. Mummoni muutti talosta palvelutaloon kuutisen vuotta sitten ja sen jälkeen talo on toiminut meille lomanviettopaikkana. Paikka on päässyt vähän ränsistymään, kun kukaan ei hoida sitä säännöllisesti ja talo on talvet kylmillään.

Innostuttiin vanhempieni kanssa sisustamaan saunan kuisti uudelleen. Kuistille oli kertynyt vuosien mittaan vanhoja nojatuoleja, jotka olivat linnunkakassa, roskissa ja pölyssä, eikä niille todellakaan tehnyt mieli saunan raikkaana istahtaa. Isäni kantoi vanhat nojatuolit, pöydän ja nurkista löytyneet roinat pois. Kuistilla oli pari käyttökelpoista "lypsyjakkaraa" (näitä on käytetty mm. marjan poiminnassa istuimina), jotka säästettiin. Näiden lisäksi tein autotallin perältä pari penkkilöytöä, jotka otin maalauskäsittelyyn. Kierrettiin paikalliset kirpputorit ja second-hand- liikkeet ja niistä löysin muutamat sisustustavarat vain muutamalla eurolla. Tarkoitus oli itse väsätä kuistille sohva laudoista, mutta äitini päätyi ostamaan huonekalukaupasta uuden terassisohvan. Minun tehtäväksi jäi sitten maalata jakkarat ja uudeksi pöydäksi tuleva penkki valkoiseksi.


Tässä kuvassa autotallista löytynyt pitkä penkki (uusi pöytä) ja kuistilla ollut lypsyjakkara ennen maalausta.

Tässä pitkä penkki, laatikko ja toinen jakkara on jo maalattu. Myös pienempi jakkara sai maalin pintaan. Pienen jakkaran pohjasta löytyi kaiverrettu teksti "mummoni nimi 1.2.1985". Pappa on siis tehnyt penkin mummolleni. Jätin pohjan maalaamatta, että teksti säilyy.

Unohdin tietenkin ottaa ennen-jälkeen kuvat kuistista. Jos muistan juhannuksena ottaa kuvan kuistista valmiina, lisään sen sitten blogiin. Vaikka itse sanonkin, kuisti on nyt todella viihtyisä ja houkutteleva. Nyt kelpaa saunan jälkeen jäähytellä siistillä kuistilla :)

4 kommenttia:

 1. voi miten kauniita noista penkeistä tulikaan kun saivat vähän maalia pintaan! itsellekin tuli ihan tuunaushimo, vaikken olekaan kauhean taitava somistamaan huonekaluja. tekstiilit on mun juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienellä tuunauksella saa yllättävän paljon muutosta aikaan. Itse tykkäisin kunnostaa vanhaa enemmänkin, mutta kotona kerrostalossa se on hieman haastavaa :/ Ehkä joku päivä minulla on oma nurkkaus autotallissa/varastossa, jossa voin rauhassa hioa, maalata ja naputtaa :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen :) Tekee jo mieli päästä tekemään lisää vanhasta uutta.

   Poista

Kiitos viestistäsi!