sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

5 kk

Tänään meidän "pieni" vauva täyttää jo 5 kk. Huomenna on neuvola, jossa mitataan tämän hetkiset mitat ja pienimies saa taas rokotuksia. A ei vielä liiku suuntaan eikä toiseen. 4 kk neuvolan jälkeen poika kääntyi selältä vatsalleen kaksi kertaa, mutta sen jälkeen poitsu ei ole kääntyillyt ollenkaan. Hänellä ei ole edes yritystä kääntyä kyljelleen. Jos jätän A:n selälleen, niin siinä hän köllöttelee. Jalat ja kädet viuhtoo kovasti, mutta poika ei yritäkään pyörähtää. Vatsalihakset on kyllä kovat, kun pää nousee selinmakuulla ollessa ylös, koska niin näkee paremmin ympärille :) Minkä ikäisenä teidän vauvat ovat alkaneet kääntyilemään? Miten paljon he ovat liikkuneet 5 kuukauden ikäisinä? En ole vielä huolissani. Eiköhän meidänkin muuten kovin vilkasliikkeinen poika opi vielä kääntymään.
Tulen alkuviikosta raportoimaan uudet mitat ja neuvolakäynnin kuulumiset.

2 kommenttia:

  1. Hieman yli 4kk:n vanhana oppi tuo meiän tyttö kääntymään selältä mahalle. Mahalta selälle ei edes yritä (viihtyy mahallaan tosi hyvin) ja kohta siis ikää 5,5kk.

    Noh mutta ei siis huolissaan tarvitse tosiaan olla.

    VastaaPoista
  2. Teillä siis jo kääntyillään kuin vanha tekijä :) Vauvat kehittyy niin omaa vauhtia että ei kai sitä pitäisi vertailla.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!