torstai 7. maaliskuuta 2013

Keittopäivä

Pakko tulla jakamaan tänne helppo, nopea ja hyvä kasvisruokaresepti, jonka ohje on ollut Yhteishyvä-lehden ruokaliitteessä muutama vuosi sitten. Tämä herkkuruoka on tomaatti-linssikeitto. Viikonloppuna maistoin keittoa ystäväni luona ja se oli todella herkullista, joten kokeilin tehdä keittoa itse ja herkkua oli. Jopa mieheni piti keitosta, vaikka onkin yleensä lihansyöjä henkeen ja vereen. Tässä minun versioni keitosta.

Tomaatti-linssikeitto

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 purkki (500 g) tomaattimurskaa
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl linssejä (alkuperäisen ohjeen mukaan punaisia, itse käytin vihreitä kun niitä löytyi kaapista)
n. 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
ripaus pippurisekoitusta
2 dl ruokakermaa

Kuullota sipulit ja valkosipulit kattilassa tilkassa öljyä. (Itse käytin aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.) Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio, linssit, aurinkokuivatut tomaatit ja pippuri. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma.

Tässä vielä kuva liedellä porisevasta keitosta


Kyllä se vaan niin on, että itse tehty ruoka on parasta. Meillä syödäänkin lähes päivittäin kotona itse tehtyä ruokaa. Viime syksynä en jaksanut/ehtinyt tehdä ruokaa vastasyntyneen kanssa niin usein, mutta onneksi olin tehnyt jonkun verran ruokaa pakastimeen ja sieltä oli helppo sulattaa valmiita ruokia. Mieheni on myös auttanut paljon ruoanlaitossa lapsen syntymän jälkeen, joten olen saanut herkullista ruokaa myös vauva-aikana.

Tänään illalla syödään keiton jämät ja eiliseltä jäänyttä italianpataa. Nami nami. Lähdenkin tästä lämmittämään ruokia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!