perjantai 15. maaliskuuta 2013

Viikon kuulumiset

Nyt alkaa vihdoin tuntumaan siltä, että kevät tulee sittenkin. Tänään on ollut ihana aurinkoinen ilma ja ulkona huomasi kuinka aurinko jo lämmittää. Vaikka mittari näytti -10 astetta, auringossa tuli kuitenkin lämmin. Ainakin minuun auringonpaiste vaikuttaa todella paljon ja mieli onkin ollut tänään pirteä. Viihdyttiin vaunu-/koiralenkillä tänään lähes 1,5 tuntia, kunnes pienimies heräsi ja kyllästyi vaunuissa makoiluun. Kotiin tultuamme keitin parsakaalit valmiiksi ja laitoin kanasuikaleet marinoitumaan illan pastakastiketta varten. (Laitan reseptin tänne myöhemmin, jos kastike onnistuu.) Miehellä on tänään poikien saunailta ja minä saan kylään ystävän, jolle lupasin tehdä kanapastaa. Ei todellakaan mitään terveysruokaa, kun teen kastikkeen kermasta ja sulatejuustosta, mutta välillä täytyy herkutella :)

Tämä viikko on mennyt todella nopeasti, kun minulla ja pienellä miehellä on ollut ohjelmaa lähes joka päivälle. Jokaista päivää rytmittää aamupäivällä tehty 45 min- 1,5 tunnin vaunulenkki koiran kanssa. A ottaa ensimmäiset päikkärit vaunuissa, koira saa ulkoilua ja itse saan liikuntaa. Kaikki siis hyötyy vaunulenkeistä. Muuten viikko on mennyt näin: Tiistaina oli esikoisvauvojen kerho, jonka jälkeen käytiin hakemassa kirppikseltä tekstiililävistäjä kirppisvaatteiden hinnoittelua varten. Keskiviikkona oltiin kylässä kaverini luona, jolla on suunnilleen samanikäinen poika kuin meillä. Aina on mukava nähdä toisia äitejä, joiden kanssa voi jutella vauva-arjesta ja jakaa vinkkejä ja kokemuksia. Juttelun lomassa tehtiin herkullista avocadopastaa ja jälkkäriksi hedelmiä suklaafonduella. Nam :b Kiitos vielä E! Eilen kävin viemässä laatikollisen pieneksi käyneitä vauvanvaatteita myyntiin kirpputorille. Omat lempparivaatteet olen laittanut talteen mahdollista toista lasta varten, mutta myytävää jäi silti. Toivotaan, että menee kaupaksi, eikä viikon päästä tarvitsisi kantaa täyttä laatikollista vaatteita takaisin kotiin. Illalla käytiin vielä kaupassa miehen kanssa ostamassa viikon ruokaostokset. Viikonlopulle on luvassa vieraita ja hyvää ruokaa.

Laitan blogiin kyselyn siitä, mistä haluaisitte blogissa kirjoitettavan. Kertokaahan mielipiteenne, niin osaan kirjoittaa teitä kiinnostavista aiheista.

Loppuun jaan vielä muunnellun version Valion nopean tortillalasagnen reseptistä, jonka löysin Glorian ruoka&viini -lehdestä (7/2012) ja kokeilin sitä eilen. Resepti löytyy myös täältä. Muokkasin reseptiä hieman, kun jääkaapista löytyi herkkusieniä ja pienempiä tortillapohjia. En ikinä lisää rasvaa jauhelihan paistamiseen, kun jauhelihassa itsessään on niin paljon rasvaa. En käyttänyt myöskään persiljaa. Kuivatuilla yrteillä voisi varmasti ajaa saman asian.

Nopea tortillalasagne

3-4 medium tortillapohjaa (tämä koko sopi paremmin meidän vuokaan)
400 g jauhelihaa
1 sipuli
100 g herkkusieniä
suolaa
pippurisekoitusta
400 g tomaattimurskaa (laitoin 500 g mutta se oli liikaa, kun lasagnesta tuli liian vetinen)
1 prk (2,5 dl) Kolmen juuston ruokakermaa
1 pussi (150 g) juustoraastetta


Paista jauheliha paistinpannulla. Paloittele sipuli ja herkkusienet ja lisää jauhelihan sekaan pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma. Anna kiehahtaa. Nosta levyltä. Laita pyöreään uunivuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, tortilloja ja juustoraastetta. Ripota pinnalle loppu juustoraaste. Paista tortillalasagnea 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.


Tortillalasagne on nopeaa ja herkullista arkiruokaa, jota voisi tarjota vieraillekin.
Mukavaa perjantai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!