tiistai 26. maaliskuuta 2013

Flunssaa ja herkuttelua

Sain itselleni räkätaudin, joka alkoi perinteisesti kurkkukivulla, jatkui nenän vuotamisena ja nyt alkoi sitkeän liman yskiminen. Harmittaa, kun pitää flunssan takia jättää tänään kerho väliin. Olisin todella halunnut mennä kerhoilemaan, mutta on fiksumpaa olla menemättä tartuttamaan muita äitejä ja vauvoja. Meidän pienimies on onneksi välttynyt flunssalta toistaiseksi kokonaan.
Viime viikon rokotuksesta johtuvat kitinät kestivät torstaihin asti eli neljä päivää ja nyt poika on taas oma aurinkoinen itsensä :) Viime viikon aikana A on alkanut kääntymään kyljelleen, kun sinne kellahtaa omia varpaita tutkiessaan. Kyllä sieltä vielä ympäri käännytään joku päivä :D Neuvolassa sanottiin, että täytyisi pitää lasta enemmän mahallaan, koska se kannustaa liikkumaan. Me ollaan kyllä pidetty poikaa mahallaan aina niin kauan kuin siinä viihtyy. Välillä A:lla onkin kova yritys työntää polvia pyllyn alle ja päästä eteenpäin, mutta kädet ei vielä ole yrityksessä mukana. Kyllä ihmislapsi on sitten avuton pitkän aikaa.

Perjantaina satiin hyvä ystävä meille viettämään iltaa ja innostuin kokeilemaan Menu á la Katjan parmesan-risottoa ja vuohenjuustokanaa. Ruoka oli herkullista ja mukavaa vaihtelua tavalliseen arkiruokaan. En saanut vuohenjuustoa sulamaan uunissa kanan päälle niin ensi kerralla varmaan paistan vuohenjuustot pannulla ja lisään valmiin annoksen päälle, kun alkuperäisen ohjeen mukaan vuohenjuustot laitetaan uuniin kanojen kanssa. Tässä vielä ohje hieman muunneltuna: (meillä tästä riitti kolmelle nälkäiselle)

Vuohenjuustokana:
6 broilerin fileepihviä
Paketti vuohenjuustoa (ostin niitä valmiita kiekkoja)
Pestoa
Oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kanat uunivuokaan ja lorota päälle vähän oliiviöljyä. Lusikoi jokaisen pihvin päälle 1-2 tlk pestoa ja asettele päälle kaksi kiekkoa vuohenjuustoa/pihvi. Paista fileitä uunissa noin 20 minuuttia.

Parmesanrisotto:
1 sipuli
oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä
n. 1 l vahvaa lihalientä (2 liemikuutiota)
3-4dl parmesaaniraastetta

Valmista lihaliemi erillisessä kattilassa.

Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota se öljyssä, lisää joukkoon risottoriisi.

Kun riisi on kuulottunut läpikuultavaksi laita sekaan valkoviini ja kauhallinen kiehuvaa lihalientä. Anna imeytyä. Lisää aina 1-2 kauhallista lientä kun edelliset on imeytyneet niin kauan, kuin lientä riittää.

Kun kaikki lihaliemet on imeytyneet lisää parmesaaniraaste ja anna sen sulaa tasaisesti sekoittaen. Anna tekeytyä hetki.



Jälkiruoaksi tein mustikkapiirakan maidottomalla reseptillä, mutta siitä ei tullut niin hyvää että jakaisin reseptiä täällä. Sulatettuja mustikoita jäi kuitenkin yli tuosta perjantaisesta piirakasta ja tein uuden mustikkapiirakan makean nälkään toisella reseptillä sunnuntaina. Tämä toinen kokeilu oli suussasulavan herkullinen ja piirakka olikin syöty kokonaan alle vuorokaudessa. Tein tämän toisen piirakan oikeastaan mustikkamuffinsien reseptillä, jolloin piirakasta tuli kuohkea ja pehmeä. Mustikkamuffinsien reseptin löysin Jaanan kakkupuoti -blogista. Kaadoin vain taikinan muffinivuokien sijaan sydämenmalliseen kakkuvuokaan. Alkuperäinen ohje on tässä:

Mustikkamuffinssit:

12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä
150 g margariinia1 ½ dl sokeria2 munaa3 ½ dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta1 ½ dl maitoa tai kermaa1½ dl pakastettuja mustikoita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi jäiset mustikat nuolijalla sekoittaen.Jaa taikina vuokiin (12 isoa amerikan muffinivuokia). Paista 225 asteessa 12-15 min.

Jos taikinan kaataa vuokien sijaan kakkuvuokaan, suosittelen että paistoaika olisi 15-20 minuuttia. Minun kokeilupiirakka jäi keskeltä vähän löysäksi, kun pidin piirakkaa uunissa n. 13 minuuttia. Itse olen heikkona taikinaan, joten minua tämä löysyys ei haitannut ollenkaan, mutta jos tarjoaisin piirakkaa vieraille, pitäisin sitä uunissa pidempään. Valitettavasti nyt ei ollut kuvia tekeleistä, kun herkut oli syöty ennen kuin muistin kaivaa kameraa esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!