torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen

Pitikin mennä aiemmin viikolla kehumaan, kuinka pienimies on ollut tähän asti terve. Eiköhän minun räkätauti tarttunut sitten A:hankin. Ihmettelen miten reipas toinen on, vaikka kurkku on varmasti kipeä ja nenä vuotaa koko ajan. Nenä Frida on ahkerassa käytössä. Pojalla on ollut limaa vastasyntyneestä asti, joten nenäimuri on onneksi tullut tutuksi niin lapselle kuin äidillekin. Mikä ihana keksintö se onkaan!

Oma flunssa on jo melkein poissa, joten jaksoin väsätä iltaruoaksi kana-rucolasalaattia. Tein salaattia alkuviikosta ja nyt oli pakko saada uudestaan. Mielestäni tämä salaatti on ruokaisaa, mutta kuitenkin raikasta. Resepti tuli omasta päästä, kun rupesin tekemään salaattia kaapista löytyvistä aineista. Tässä resepti. En laita tarkkoja raaka-aineiden määriä, kun kukin saa laittaa aineita oman maun mukaan.

Kana-rucolasalaatti

Itsemarinoituja kanasuikaleita (Laitan marinadiin öljyä, valkosipulimurskaa, soijaa, hunajaa ja sitruunamehua. Annan marinoitua pari tuntia ja nostan kanasuikaleet huoneenlämpöön viimeistään 1/2 tuntia ennen paistamista.)
Punasipulia
Jääsalaattia
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja
Avokadoa
Parmesanlastuja
Paahdettuja pinjansiemeniä (tänään laitoin kurpitsansiemeniä, kun pinjansiemenet loppuivat, enkä löytänyt niitä lähikaupasta)

Paista kanat pannulla punasipulin kanssa. Pilko salaatti, tomaatit ja avokado kulhoon. Lisää rucola, parmesanlastut ja siemenet sekä hieman jäähtynyt kana-sipulisekoitus.
Salaatin kastikkeeksi sopii erittäin hyvin Balsamico cream -kastike tai pelkkä oliiviöljy.



Kanat paistuivat vähän liikaa, mutta hyvää oli silti :)


Ja jälkkäriksi pääsiäisnameja :) Hyvää pääsiäistä!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! Salaatti on tosiaan kokeilemisen arvoinen :)

      Poista
  2. Ihana salaatti. Pakko kokeilla. Ja oikein hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi. Ryhdyin lukijaksesi, kiva blogi sinulla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun liityit lukijaksi. Tervetuloa blogini pariin! Hyvää pääsiäistä myös sinne :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!