maanantai 8. huhtikuuta 2013

Iso poika

Täällä onkin tapahtunut paljon viime kirjoituksen jälkeen. Luovutin 6 kuukauden täysimetysyrityksen suhteen 5 ja puolen kuukauden iässä. Viime lauantaina alettiin sitten maistelemaan muutakin kuin äidinmaitoa bataattisoseen muodossa. Ensimmäisellä kerralla ei tainnut kurkusta mennä alas kuin pienenpieni nokare, kun poika maisteli ja pyöritteli sosetta suussa, jonka jälkeen suurin osa valuikin leukaa pitkin ulos. Olihan tämä A:n ensimmäinen makuelämys äidinmaidon jälkeen. Eilen bataatti ei ollut sen parempi menestys, mutta tänään sitkeys palkittiin ja sain syötettyä jo yhden kokonaisen jääpalan verran sosetta :) Ei se vieläkään herkkua ollut ja poikaa piti houkutella avaamaan suunsa, mutta pikkuhiljaa taisi pieni ymmärtää että sose kuuluu nielaista ulossylkemisen sijaan. Tänään aamulla teinkin jo porkkanasosetta valmiiksi seuraavaa makukokeilua varten. Porkkana lähtee testiin varmaan keskiviikkona. Yritän mennä nyt sillä neuvolan ohjeella max. 2 uutta makua viikossa. Missä iässä ja millä ruoilla te olette aloittaneet kiinteiden maistelun?

Kiinteiden aloituksen lisäksi tämän äidin elämään tuli muutakin uutta, kun päästiin eilen miehen kanssa kahdestaan brunssille :) Siskoni oli miehensä kanssa hoitamassa pikkumiestä sen aikaa ja kaikki meni (tietenkin) hyvin. Ei siinä muuten olisikaan ollut mitään jännäämistä, mutta poika ei osaa enää yrityksistä huolimatta juoda tuttipullosta ja tähän asti pieni on syönyt 2-3 tunnin välein. Tehtiinkin niin, että saatiin kyyti ravintolaan, syötin pojan autossa perillä ja oltiin miehen kanssa takaisin kotona 2,5 tunnin päästä juuri sopivasti ruoka-aikaan. Kumma juttu miten noinkin lyhyt "oma-aika" piristi kummasti ja sitten hyvin, keskeytyksettä syöneenä oli ihanaa tulla takaisin kotiin pojan luokse. Tämä on toistaiseksi pisin aika, jonka olen ollut erossa pikkumiehestä.



Viikonloppuna jääkaappi ammotti tyhjyyttään, joten piti taas soveltaa ruoan suhteen. Kotoa löytyvillä aineksillä sain kuitenkin aikaiseksi erittäin nopean ja melko herkullisen katkarapupastan. Tässäpä ohje.

Katkarapupasta

300 g fettuccine tuorepastaa
1 pussi (180 g) katkarapuja
1-2 valkosipulinkynttä
4-5 annospalaa pakastepinaattia
öljyä
1-2 rkl sitruunamehua
2-3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl ruokakermaa

Lorauta pannulle öljyä ja lisää katkaravut öljyyn paistumaan. Lisää sekaan murskatut valkosipulinkynnet, pinaatti, aurinkokuivatut tomaatit ja sitruunamehu. Anna paistua hetki. Lopuksi lisää kerma ja sekoita kunnes kastike on kuumaa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kiehunut, sekoita kastike pastan sekaan ja ruoka on valmis!



Mukavaa päivää!

4 kommenttia:

  1. 5,5kk:n iässä mekin aloiteltiin, kun neiti oli niin ylikiinnostunut meiän ruokailuista. Tuorekurkkua ensin huviksi annoin sormiruokailtavaksi (ja sai sitä pehmeää keskustaa minimäärän kai mahaansakin asi), mutta siis varsinaisesti bataattia ja porkkanaa. Sittemmin ollaankin nopealla tahdilla otettu vaikka mitä makuja mukaan sormiruokaillen ja välillä soseinakin.

    Toi max. 2 uutta viikossa koskee oikeastaan silloin, kun kiinteitä aloitellaan jo siellä ~4kk:n iässä. Tässä iässä vauvan suolisto on kuitenkin jo kehittyneempi, joten jos ei vanhemmilla oo mitään suurta allergiamäärää ja jos lapsi ei oo reagoinut mihinkään imetysaikana, niin ei se oo niin tarkkaa. (Meillä itellä ei oo mtn allergioita ja ollaan tyyliin lähes päivittäin joku uusi otettu mukaan tytön ruokavalioon.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sormiruokailulla saattaisikin onnistua syöminen paremmin. Pitää kokeilla antaa kurkkua tai keitettyjä vihanneksia kokeiltavaksi, jos eksyisi helpommin suuhun :) Meillä on jonkun verran allergioita ja atopiaa, siksi olen varovainen tässä kiinteiden aloituksessa. Kunhan tässä on muutama viikko aloiteltu varovasti, lisään uusia makuja nopeammin.

      Poista
  2. Kiitos kommentista! Piti tulla heti kurkkaamaan, minkälaista blogia täällä pidetään, ja sinäkin sait nyt uuden lukijan ;) jännä seurailla muitten vauva-arkea, voi sitten itse arvailla millaista meillä on kohta luvassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! Kirjoitan blogissa jonkin verran muustakin kuin vauva-arjesta, mutta toivottavasti viihdyt blogini parissa :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!