torstai 13. kesäkuuta 2013

Helpot ja nopeat kauralastut

Sain eilen yllätysvieraan, kun suunniteltu koirapuistoilu vaihtui sateen ja ukkosen takia meillä kahvitteluun. Meiltä ei löytynyt kaapista mitään valmista tarjottavaa, kun kaikki kakut, keksit ja karkit tahtoo kadota omaan suuhun. Halusin kuitenkin jotain tarjota ja päädyin etsimään nopeiden kauralastujen reseptin. En ollut tehnyt kauralastuja varmaan yläasteen kotitaloustuntien jälkeen. Löysin sopivan reseptin Pastanjauhantaa-blogista. Muokkasin reseptiä vähentämällä sokerin määrän puoleen ja lisäämällä vastaavasti kaurahiutaleiden määrää. Näyttivät maistuvan kaverille, miehelle ja itselle oikein hyvin. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä toistekin!

Kauralastut
(12 suurehkoa kauralastua)

50 g voita/margariinia
2,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1 kananmuna

Sulata rasva ja lisää joukkoon muut aineet samalla sekoittaen. Kun aineet ovat sekoittuneet ja taikina on tasaista, nosta pellille leivinpaperin päälle taikinasta pieniä nokareita. Levitä nokareet lastuiksi lusikalla painellen. Asettele lastut harvakseltaan, koska lastut leviävät uunissa reilusti. Paista 200-asteisen uunin ylimmälllä tasolla noin 5 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Vanha, hyvä tuttava tämä keksiohje. Kiva, että resepti löytyi täältä.

      Poista

Kiitos viestistäsi!