perjantai 2. elokuuta 2013

Köyhät ritarit - helppo ja nopea jälkiruoka

Mieheni on useampaan kertaan pyytänyt minua tekemään köyhiä ritareita ja sen helpompaa jälkiruokaa saa etsiä. Ei ne kyllä terveellisimmästä päästä ole, mutta välillä saa herkutella, vai mitä :) Sitä paitsi, mikä olisi sen parempi tapa hyödyntää kuivahtanut pullapitko. Pidän semmoisista resepteistä, joissa saa käyttää kaapista löytyviä parhaat päivänsä nähneitä ruoan jämiä. Yritän välttää ruoan roskiin heittämistä viimeiseen asti ja haluan hyödyntää jämäruoat parhaani mukaan. Lempireseptejä tässä kategoriassa köyhien ritareiden lisäksi ovat leipäressu ja banaanikakku.

Saimme tänään illallispöytään appivanhemmat ja mieheni iloksi paistoin jälkkäriksi köyhiä ritareita. Teen köyhät ritarit yleensä todella pelkistetyllä reseptillä ilman kananmunia, kun en itse huomaa eroa siinä, käänteleekö pullaviipaleet munamaidossa vai pelkässä maidossa. Kuva jäi taas ottamatta, mutta ohje tulee tässä:

Köyhät ritarit

Pullaviipaleita
Maitoa
Voita paistamiseen

Hilloa
(Kermavaahtoa)

Uita pullaviipaleet nopeasti maidossa niin, että pulla ehtii imeä maitoa itseensä. (Älä kuitenkaan kastele pullaa maidossa niin kauaa, että pulla muuttuu mössöksi.) Paista märät pullaviipaleet voissa pannulla molemmin puolin, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin ja pinta on rapsakka. Tarjoile hillon (ja kermavaahdon) kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!