torstai 6. helmikuuta 2014

Viikon touhut

Pojan kasvaessa olen ruvennut miettimään pitäisikö meidän tehdä päivisin jotain muutakin kuin lukea ja leikkiä leluilla tai olla hippaa, kun lapsi juoksee edellä tekemässä tuhmuuksia ja minä perässä kieltämässä. Käymme joka päivä kyllä vähintään kerran ulkona vaunulenkillä, jolloin lapsi usein pääsee myös pois vaunuista kävelemään, mutta muuten olen ollut todella laiska keksimään päiviin kehittävää tekemistä. Pikkumies käy välillä ylikierroksilla, kun energiaa alkaa olla enemmän kuin aikaisemmin, eikä sitä pääse aina purkamaan niin hyvin kuin haluaisi. Leikkipuistossa emme ole käyneet kuin kerran viikossa ennen muskarin alkua, paitsi niinä kertoina sekin on jäänyt, jos olemme olleet jo valmiiksi myöhässä. En jotenkin nyt talvella jaksa millään lähteä puistoon, kun A ei siellä yleensä ole leikkinyt. Kävelee vain ympäri ja tykkää keinua, jota voi tehdä omassakin pihassa. Säästä riippuen jäämmekin usein vaunulenkin päätteeksi pihalle keinumaan. Kotona sitten peuhataan senkin edestä. Onneksi pikkumies keksii itselleen kyllä tekemistä (sallittua tai kiellettyä), jos en ole sitä hänelle järjestänyt. Tässä kurkistusleikki koiran kanssa :D


Eilen ryhdistäydyin ja istutin pojan pöydän ääreen vahaliidut kädessä ja paperia edessä. Kyllä siihen paperiinkin jotain jälkiä tuli, vaikka kynien hamstraaminen ja lattialle tiputtaminen taisi olla pikkumiehestä kivempaa kuin piirtäminen. Jatkoin askarteluprojetkia pojan päiväunien aikana ja isiä odotti töistä tullessa pöydällä kortti.


Jatkoin aktivointia tänään heti aamusta, kun kysäisin isältäni, josko hän ja heillä kylässä oleva mummini lähtisivät meidän kanssa kauppakeskukseen, jossa pirpana saisi purettua energiaansa ja leikkiä vähän toisessa paikassa kodin sijaan. Tämä sopi heille hyvin ja pikkumies pääsi kipittämään ja kiipeilemään kauppakeskuksen leikkipaikkaan.
Illalla on vielä taaperojumppa, joten luulisi energioiden kuluvan ja yöllä unen maittavan :) Olisi kiva kuulla vinkkejä ja ideoita muiden arjesta. Mitä te puuhaatte päivisin lasten kanssa?

4 kommenttia:

 1. Meillä tuo poikanen on vielä niin pieni, että paljoa ei sen kanssa pysty vielä puuhaileen.. Mutta pian tuo tekemisen keksiminen on edessä...

  Olen mä pojalle jo lorutellut lorupussilla (oon päiväkotityöläinen.....) ja laulanut ja samaan tahtiin heilutellut tuon jalkoja ja käsiä. Yks muuten mistä pienet tykkää on kerätä palloja tai pehmoja koriin ja aikuinen sit kaataa ne "Nyt kaikki pehmot karkaa, kerää äkkiä ne koriin"... Upposi päiväkodin 1-vuotiaisiin jumpalla aika kympillä.. ja helppo toteuttaa. :) Jollain mustikalla ja muilla vastaavilla maalaaminen vois olla myös kivaa.. tosin sotkuahan siitä syntyy..

  Mä odotan jo, että pääsis tuon meidän pikkuherran kans touhuileen. :D Katotaan, että kuinka kauan sitä jaksaa intoilla ku tyyppi hakee koko ajan tekemistä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla lasten viihdyttämisen ammattilaisena onkin varmaan paljon hyviä ideoita ja vinkkejä lapsiarkeen :) Meilläkin lauletaan ja luetaan paljon. A rakastaa kirjoja ja niiden "lukemista" eli lähinnä kuvien katselua. Laululeikit on kivoja ja pikkumies osaa jo pyytää jotain tiettyä laululeikkiä menemällä vaikka makaamaan selälleen lattialle niin kuin yhdessä leikissä tehdään.

   Tänään taaperojumpassa oli juuri tuollainen rasti, jossa pallot oli sangossa ja ne kaadettiin siitä lattialle. Eihän me muille rasteille ehditykään, kun pallojen kerääminen takaisin sankoon oli NIIN kivaa :D Kotona kerätään vain Legoja laatikkoon xD

   Poista
 2. Meillä tyttö rakastaa leikkipuistossa liukumäkiä. Ja keinuakin toki sekä yhtä kiikkua. :D Nyt ei kyllä kauhean usein olla jaksettu lähteä puistoon, vaan lähinnä kotipihassa ollaan pulkkailtu yms.
  Me käydään myös kerran viikossa mm. uimahallissa (tyttö tykkää kovasti) ja kirjastossa (kirjahullu tyttömme rakastaa myös sitä paikkaa – ja saapa kotiinkin tuomiseksi vähän vaihtelua kotikirjoihin; niitä täytyy vain vahtia tarkkaan, sillä tyttö on aika lahjakkaasti monia meiän omia kirjoja hajottanut...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastossa voisikin taas vaihteeksi käydä. Tämän vuoden puolella ei ollakaan siellä käyty. Kirjat on meidänkin lapsen lemppareita, mutta yleensä ne tutut kirjat on parhaita :)

   Poista

Kiitos viestistäsi!