tiistai 11. helmikuuta 2014

Ruokapäivä

Niin kuin olen aiemmin maininnut, kaipaan välillä kovasti uusia ideoita päivän ruokiin. Minulla on huono tapa jumittua aina samaan ruokaan aamu- ja iltapalalla. Yleensä pikkumies syö aamuisin muroja ja iltaisin puuroa. Iltapuuro on kuitenkin viime aikoina alkanut pahasti tökkimään, joten olen antanut joinain iltoina puuron sijasta leipää juustolla. Tässä esimerkkikuvat pojan päivän ruoista.Aamupalalla siis usein sokerittomia muroja maidossa. Joskus pakastemarjoja mukana.Lounaaksi itsetehtyä hernekeittoa. Pikkumies ei pitänyt kokonaisista herneistä keitossa, niin hurautin pojan annoksen tehosekoittimen läpi vähän tasaisemmaksi (ja paksummaksi) soseeksi. Johan alkoi maistumaan.


Välipalaksi pyrin antamaan joka päivä hedelmää tai marjoja (banaania, omenaa, appelsiinia, päärynää, mandariinia...) paloina. Hedelmäpalat ovat loistavaa sormiruokaa. Kuvauspäivänä tein kuitenkin smoothie-tyylisen soseen tuoreista hedelmistä ja marjoista. Taisin heittää sekaan mansikoita, banaania, klementiinin ja teelusikallisen vehnäleseitä.


Viime postauksessa kertomallani ohjeella tehty kana-riisivuoka maistui pojallekin päivälliseksi.


Iltapalalla olen yrittänyt tarjota pojalle puuroa marjojen tai hedelmäsoseen kanssa, mutta viime aikoina se ei ole enää maistunut entiseen tapaan. Vaihtoehtoina sitten leipää tai samoja muroja kuin aamulla. Ruokajuomana jokaisella aterialla on rasvaton maito.

Millaisista ruoista teidän ruokapäivä koostuu?

3 kommenttia:

 1. Vois tehdä itsekin tällaisen postauksen joku päivä!
  Meillä yritetään syödä puuroa aamuin illoin marja-/hedelmäsoseella, mutta ei tyttö ole oikein koskaan puuroista pitänyt (oli sitten mitä puuroa vaan), niin vähän puolipakolla syötetään. Ja välillä ei suostu vahingossakaan ottamaan lusikallistakaan, joten sitten syödään vaan talkmuru-muroja / leipää / jogurttia leseillä / tms. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee vaan tämmöinen postaus. Tulen sitten kurkkimaan teidän päivän ruokia :)

   Meilläkin yritettiin syödä puuroa aamuin illoin 1-vuotiaaksi asti, mutta syöttäminen oli joka kerta yhtä taistelua, niin luovuin suosiolla aamupuurosta. Sen lisäksi pikkumiehellä on aamuisin todella kova nälkä, niin murot ovat nopeammin syömisvalmiita kuin puuro :) Iltapuuroa yritän päivästä riippuen tarjota.

   Poista
  2. Siinäpä ois! http://askeleet.wordpress.com/2014/02/13/ruokapaiva/

   Poista

Kiitos viestistäsi!