perjantai 5. syyskuuta 2014

Vilauksia kodista

Ollaan asuttu vajaa kaksi kuukautta uudessa kodissa. Viihdytään alueella hyvin ja talosta alkaa pikku hiljaa muotoutumaan koti. Tässä muutama kuva.


Kesällä parasta oli oma piha. Viihdyttiin koko perhe ulkona aamusta iltaan. Oman pihan marjat olivat herkkuja. A täytti vatsansa marjoilla napsimalla niitä pitkin päivää puskasta ja minä keräsin monta rasiaa pakastimeen odottamaan pitkää talvea. Katsotaan oliko tämä ensimmäinen ja viimeinen kesä, jolloin puskista tuli paljon marjoja. En ole mikään viherpeukalo (ainakaan vielä), niin hyvin todennäköisesti pensaat eivät pysy hengissä tai ainakaan satoa tuottavina montaa vuotta.


Ulkoilumaastot ovat loistavat. Reilun kilometrin päästä kotiovelta alkaa lenkkipolut, jonne voi mennä nollaamaan ajatukset. Maisemallisesti löytyy kaikkea aarnimetsästä peltoihin, koskeen ja joenvarteen. Luonnossa liikkuminen on minulle todella tärkeää, joten arvostan hyviä ulkoilumaastoja paljon. Ollaankin jo muutama pyöräretki lähiympäristössä tehty.


En löytänyt sellaisia verhotamppeja kuin etsin, niin tein ne itse helmistä. Kuva vääristää värejä ja saa harmaat helmet näyttämään ruskeilta. Helmet ovat kirkkaita, vaalean vihreitä, ja harmaita.


Takka on luksusta. Mikään ei voita kylmää ja pimeää talvi-iltaa takkatulen ääressä. Ei maltettu odottaa kylmiä ilmoja, vaan ollaan jo pari kertaa testattu takka toimivaksi.

Tämä oli tämmöinen pikakurkistus meille. Laitan lisää kuvia myöhemmin ja esittelen kotia enemmän niiden huoneiden osalta, jotka ovat joten kuten laitettuja. Valmista täällä ei vielä lähellekään ole, kun sohvaakin odotetaan vasta saapuvaksi tehtaalta. Nyt meillä on väliaikaisratkaisuna minun vahempien vanha sohva. Pari tuunaustakin odottaa esittelyä. Nyt kuitenkin istutushommiin pihalle.

3 kommenttia:

 1. Oi takka! Ihanaa! Meillähän on tässä nyt sellanen projekti meneillään et saatais toi meidän takka käyttöön (tällä hetkellä ei voi käyttää piipun kunnon takia) JA yritetään saada olkkariin myös sellainen kamiina-takka :)

  Kivalta näyttää teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka on ihana <3 Mutta tietenkin vielä kivempi, jos sitä pystyy käyttämään. Kamiina olkkarissa kuulostaa mukavalta, vaikka sitten saakin taas lasten kanssa olla varovaisempi. Tulkaa te ensi kerralla käymään meillä niin näette uuden kodin :)

   Poista
 2. Joo, toi meidän takka-homma on vähän säälittävä, mutta johtuu siis siitä että puolet piipusta on rakennettu vasta silloin tän kämpän ison remontin yhteydessä 90-luvun alussa.

  Saas nähdä miten käy kaikkien lupa- ja käytännönasioiden kanssa että onnistuuko meidän haaveiden mukaisesti, mut joku tän tapainen tulisi olkkariin eli lapsiystävällinen myös kun pinnan ei pitäis polttavan kuumaksi tulla. Ois kuitenkin varaava ja siten merkittävä lämmityksen kannalta :)
  http://jotul.com/fi/tuotteet/elementtitakat-ja-kasettitakat/Jotul-FS-91

  Tullaan mielellämme, ois kiva nähdä teidän koti :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!