tiistai 16. huhtikuuta 2013

Parempi yö ja kanttarellipiirakka

Viikonlopun aikana päästiin taas pidempien yöunien makuun, kun yöt ovat parempia kuin noin kuukauteen. Nyt nukutaan taas se kolme tuntia putkeen ja aamullakin maltetaan koisia jopa kahdeksaan. Yöherätykset on vähentyneet siitä jopa viidestä (ja niiden välillä tutinlaittoa ja kyljen kääntöä) vain kolmeen tai neljään ilman väliherätyksiä. Toivottavasti tämä on pysyvää ja tästä mennään vaan kohti pidempiä unipätkiä! Myös päiväunille pikkuherra on viime päivinä nukahtanut todella helposti ja ensimmäiset päikkärit venähti eilen 2,5 tunnin mittaisiksi. Tänään jätin pojan yksin parvekkeelle vaunuihin ilman työntelyä ja pieni oli nukahtanut viidessä minuutissa. Nyt poika on nukkut jo 1,5 tuntia eikä vielä näy merkkejä heräilystä.

Hyvin levänneenä on sen verran pirteämpi olo, että aloin todella kaipaamaan jotain liikuntaharrastusta, varsinkin kun kerho loppui viime viikolla ja meillä ei ole enää mitään säännöllistä ohjelmaa. Ennen raskautta ja alkuraskaudesta kävin kerran viikossa zumbaamassa ja pidin siitä kovasti. Raskausaikana zumbaaminen piti jättää kokonaan, kun tunnin tanssimisen jälkeen tuli aina pahoinvointia ja vatsaan alkoi sattua, vaikka otin tunneilla rauhallisemmin kuin ennen raskautta. Oli varmaan liikaa hyppyjä ja pomppuja raskaanaolevalle. No...eilen netistä vauvajumppia selaillessa osui silmään Zumba, johon saa ottaa vauvan/lapsen mukaan. Nyt oli juuri sopivasti menossa ilmoittautuminen toukokuun Zumba-kurssille ja minähän ilmoittauduin. Siellä oli enää kaksi paikkaa vapaana, joten mikä tuuri kävi. En malta odottaa, että pääsen taas tanssimaan. Toivottavasti poika viihtyy tanssitunnilla yhtä hyvin kuin äiti :D Tunneilla voi tanssia lapsi sylissä/kantoliinassa/rintarepussa tai jättää lapsen lattialle makoilemaan. Luulen että aloitan ilman lasta, kun reilu 9 kg lisäpainoa saattaa käydä liian raskaaksi :)

Tässä vielä ohje eilen iltaruoaksi valmistamaani kanttarellipiirakkaan.

Kantarellipiirakka

Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:
n. 3 dl pakastettuja kanttarelleja (nämä oli keitetty suolavedessä ennen pakastamista)
1 iso sipuli
2 dl juustoruokakermaa
2 kananmunaa
pippuria

Päälle:
juustoraastetta

Pohja: Sekoita pehmennyt voi ja vehnäjauhot keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää seokseen vesi. Levitä taikina pyöreään piirakkavuokaan.

Ota sienet sulamaan hyvissä ajoin ennen piirakan tekoa.
Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja levitä silppu piirakkapohjan päälle. Laita sulaneet sienet sipuleiden päälle.
Sekoita erillisessä astiassa ruokakerma, kananmunat sekä pippuri ja valuta seos tasaisesti sienten päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta oman maun mukaan. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Seuraavaan kertaan!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvinkin tutlta nuo teijän yöt. Meijän ipana aina ollut surkea nukkuja ja nyt, noin vuoden iässä, alkaa vasta parantua *sormet ristissä*...

    *mun blogini http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa näitä yökukkujia olla yksi toinenkin täällä lastenmaailmassa :) Tsemppiä teidän öihin ja toivottavasti suunta on parempi!

      Kiva blogi sinulla :) Jään seuraamaan teidän elämää.

      Poista

Kiitos viestistäsi!