perjantai 10. toukokuuta 2013

Siivouspäivä

Tuntuu, että meillä on siivouspäivä joka päivä. Vielä ei lapsi sotke paikkoja (paitsi ruokaillessa), mutta koiran takia siivottavaa riittää. Onneksi loskakausi meni jo, kun silloin asunto tuntui hiekkalaatikolta ja sain heilua imurinvarressa lähes joka päivä. Nyt siivottavaa tulee pääasiassa karvoista, joita on PALJON. Onneksi ostin alkuvuodesta olohuoneeseen uuden maton, joka on helppo pitää puhtaana vanhaan mattoon verrattuna. Suosittelen muillekin koira- ja lapsiperheille VM-Carpetin Tessa-mattoa. Matto on nukkamatto, joka on materiaaliltaan polypropeenia. Karvat ja muut roskat lähtee matosta imuroimalla, eikä nukat "ime" likaa niin kuin useissa muissa matoissa. Nyt kelpaa taas viettää perjantai-iltaa puhtaassa kodissa.

Sain eilen ostettua kukat parvekkeelle, niin tuli heti kesäisempi fiilis. Vielä kun saisin parveketuolit pestyä ja haettua pehmusteet ja puuritilän vintiltä niin parveke olisi kesäkunnossa. Huomenna...ehkä. Huomenna olisi nimittäin ohjelmassa myös äitienpäiväkakun täyttäminen ja kuorrutus. Olen onneksi tehnyt jo pohjan ja kuorrutteen valmiiksi, niin ei tarvitse ihan alusta asti aloittaa. En ole tehnyt täytekakkua moneen vuoteen, niin vähän jännittää mitä tästä kakusta tulee. Tarkoitus olisi tehdä kakku, johon tulee vaahtokarkkimassasta kuorrute. Pelkkä massan tekeminen oli sen verran työlästä puuhaa, että saa nähdä osaanko käsitellä sitä oikein ja onnistunko saamaan sen yhtenä kappaleena kakun päälle. Kuorrutteen alle tulee sokerikreemiä ja täytteiksi laitan mustikkatäytteen ja rahkakreemin. En ole noin "hienoja" täytteitä ennen tehnyt niin katsotaan miten nekin onnistuu. Täytyy yrittää tehdä kakku aamupäivästä, että jos se epäonnistuu niin on vielä aikaa hakea kaupasta uudet tarpeet ja tekaista uusi simppelimpi kakku. Niin kuin jo aiemmin lupailin, laitan kuvaa kakusta tulemaan jos se on mitenkään kevollinen.

Nyt lähden leikittämään koiraa ja syömään iltapalaa. Tässä vielä kesäiset tunnelmat parvekkeelta. Oikein hyvää äitienpäiväviikonloppua kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!