keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kasvispiirakka ja äitienpäivä

Vihdoin ehdin kirjoittamaan äitienpäiväkokkailuista tänne. Tein siis anoppilaan vaahtokarkkikuorrutteisen täytekakun ja omille vanhemmilleni gluteenittoman kasvispiirakan. Kakun kuorrutus ei onnistunut ihan niin kuin olisin halunnut ja pohja jäi vähän kuivaksi, mutta muuten kakku oli syötävää. Aika äklömakeahan tuollaisesta vaahtokarkkikuorrutteisesta kakusta tulee, mutta pieninä paloina sitä pystyi syömään. Vaahtokarkkimassan käsittelyssä tarvitsen vielä hieman harjoitusta, kun en millään saanut siirrettyä ohueksi kaulittua massaa ehjänä kakun päälle. Lopulta jätin massan vähän alle 1 cm paksuiseksi, että sain sen onnistuneesti kakun päälle. Massa ehti myös kuivahtaa siirtovaiheessa, kun täytyi mennä laittamaan lasta päiväunille kesken kaiken. Kuivahtanut massa sitten halkeili kakun päällä. Se ei onneksi vaikuta makuun, vaan on ainoastaan esteettinen haitta. Samoin kuin alareunan nauhan epätasaisuus. Värjäsin nauhan muuten pakastemustikoiden sulatuksesta jäänellä liemellä. Sen verran työlästä, hidasta ja sotkuista vaahtokarkkimassan käsittely näin ensimmäisellä kerralla oli, etten ihan heti ala uutta vaahtokarkkimassaa tekemään. Tässä kuva kakusta.

Marsipaaniruusut ostin kaupasta valmiina.
Sitten se gluteeniton kasvispiirakka. Sekin meni vähän puihin, kun yritin oikaista vuoan voitelussa ja piirakasta tuli kaikin puolin liian kuivaa. Jaan reseptin kuitenkin tässä, jos joku saa siitä jotain vinkkiä ja haluaa muokata reseptin paremmaksi.

Gluteeniton kasvispiirakka

Pohja:
100 g voita
2,5 dl tattarijauhoja
vajaa dl maitorahkaa

Täyte:
kevätsipulia
n. 5 cm pätkä kesäkurpitsaa
n. 5 cm pätkä munakoisoa
puolikas paprika
parsakaali

2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta

Pinnalle:
juustoraastetta

Nypi yhteen voi ja tattarijauhot mureaksi massaksi. Lisää massaan maitorahka ja työstä taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja kiehauta, kunnes parsakaalipalat ovat pehmenneet. Silppua muut kasvikset pieniksi paloiksi ja levitä kaikki tasaisesti pohjan päälle.
Vatkaa munat ja kerma sekaisin ja lisää seokseen suolaa, pippuri ja valkosipulijauhe oman maun mukaan. Kaada munaseos piirakan päälle. Laita pinnalle juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 40 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.


Äitienpäivälahjaksi sain lahjakortin jalkahoitoon ja pari kaunista äitienpäiväruusua :) Toivottavasti muillakin äideillä oli mukava päivä. Ruusut pääsivät parvekkeen koristukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!