Marsipaaniruusut ostin kaupasta valmiina. |
Sitten se gluteeniton kasvispiirakka. Sekin meni vähän puihin, kun yritin oikaista vuoan voitelussa ja piirakasta tuli kaikin puolin liian kuivaa. Jaan reseptin kuitenkin tässä, jos joku saa siitä jotain vinkkiä ja haluaa muokata reseptin paremmaksi.
Gluteeniton kasvispiirakka
Pohja:
100 g voita
2,5 dl tattarijauhoja
vajaa dl maitorahkaa
Täyte:
kevätsipulia
n. 5 cm pätkä kesäkurpitsaa
n. 5 cm pätkä munakoisoa
puolikas paprika
parsakaali
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta
Pinnalle:
juustoraastetta
Nypi yhteen voi ja tattarijauhot mureaksi massaksi. Lisää massaan maitorahka ja työstä taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja kiehauta, kunnes parsakaalipalat ovat pehmenneet. Silppua muut kasvikset pieniksi paloiksi ja levitä kaikki tasaisesti pohjan päälle.
Vatkaa munat ja kerma sekaisin ja lisää seokseen suolaa, pippuri ja valkosipulijauhe oman maun mukaan. Kaada munaseos piirakan päälle. Laita pinnalle juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 40 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Äitienpäivälahjaksi sain lahjakortin jalkahoitoon ja pari kaunista äitienpäiväruusua :) Toivottavasti muillakin äideillä oli mukava päivä. Ruusut pääsivät parvekkeen koristukseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!