torstai 2. toukokuuta 2013

Vappubrunssi

Vappu on taas ohi ja arki jatkuu. Oltiin eilen siskoni luona vappubrunssilla ja siellä oli pöytä täynnä herkkuja. Tuli syötyä ja juotua mahan täydeltä. Nam! Jaan tässä pari hyväksi todettua reseptiä. Helppoja ja nopeita kylmäsavulohileipiä ja savulohimunia voi tarjoilla pieninä suupaloina vaikka illanistujaisissa tai juhlissa. Reseptit ovat netistä löydettyjä, mutta sovelsin kylmäsavulohileipien reseptiä omaan makuun sopivaksi. Kylmäsavulohileipien resepti on alunperin täältä ja savulohimunien resepti täältä.

Kylmäsavulohileivät
n 25 kpl



Ainekset:
saaristolaisleipää
150 g kylmäsavulohta½ dl hienonnettua tilliä (vaihdoin tämän ruohosipuliin)1 prk maustamatonta rahkavalmistetta1 prk ruohosipulituorejuustoa1 rkl sitruunamehuaripaus Dansukker Taloussokeria (jätin kokonaan laittamatta)

Koristeeksi:mätiä tai katkarapuja, tilliä

Hienonna lohi ja tilli. Sekoita täytteen aineet keskenään. Ota muotilla (esim. pienellä vesilasilla) leipäviipaleista pyöreitä leipäsiä. Päällystä ne täytteellä. Koristele mädillä tai katkaravuilla sekä tillillä.

Savulohimunat
8 kpl (siskoni teki reseptin kaksinkertaisena)

Ainesosat:
4 kananmunaa

Täyte:
75 g kylmäsavustettua lohta
1 salottisipuli
2 rkl kapriksia
 (jätettiin osasta munia pois, kun kaikki eivät tykänneet kapriksista)
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl majoneesia
ripaus ruohittua mustapippuria

Valmistuohje:
1. Keitä kanamunat koviksi eli noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä ja kuori.
2. Hienonna täytettä varten lohi, kuorittu salottisipuli ja kaprikset ja sekoita keskenään. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja majoneesi. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella rouhittua mustapippuria.
3. Halkaise kananmunat pituussuunnassa ja jaa täyte tasaisesti puolikkaiden päälle. Koristele 
ruohosipulisilpulla.

Tässä vielä muita brunssin herkkuja :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!