Kylmäsavulohileivät
n 25 kpl
Ainekset:
saaristolaisleipää
150 g kylmäsavulohta½ dl hienonnettua tilliä (vaihdoin tämän ruohosipuliin)1 prk maustamatonta rahkavalmistetta1 prk ruohosipulituorejuustoa1 rkl sitruunamehuaripaus Dansukker Taloussokeria (jätin kokonaan laittamatta)
Koristeeksi:mätiä tai katkarapuja, tilliä
Hienonna lohi ja tilli. Sekoita täytteen aineet keskenään. Ota muotilla (esim. pienellä vesilasilla) leipäviipaleista pyöreitä leipäsiä. Päällystä ne täytteellä. Koristele mädillä tai katkaravuilla sekä tillillä.
8 kpl (siskoni teki reseptin kaksinkertaisena)
Ainesosat:
4 kananmunaa
Täyte:
75 g kylmäsavustettua lohta
1 salottisipuli
2 rkl kapriksia (jätettiin osasta munia pois, kun kaikki eivät tykänneet kapriksista)
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl majoneesia
ripaus ruohittua mustapippuria
Valmistuohje:
1. Keitä kanamunat koviksi eli noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä ja kuori.2. Hienonna täytettä varten lohi, kuorittu salottisipuli ja kaprikset ja sekoita keskenään. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja majoneesi. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella rouhittua mustapippuria.
3. Halkaise kananmunat pituussuunnassa ja jaa täyte tasaisesti puolikkaiden päälle. Koristele
ruohosipulisilpulla.
1. Keitä kanamunat koviksi eli noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä ja kuori.2. Hienonna täytettä varten lohi, kuorittu salottisipuli ja kaprikset ja sekoita keskenään. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja majoneesi. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella rouhittua mustapippuria.
3. Halkaise kananmunat pituussuunnassa ja jaa täyte tasaisesti puolikkaiden päälle. Koristele
ruohosipulisilpulla.
Tässä vielä muita brunssin herkkuja :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!