perjantai 17. toukokuuta 2013

Aikaiset aamut

En tiedä johtuuko valoisuudesta vai kuumuudesta, mutta pikkumies on alkanut heräämään aamuisin aikaisemmin kuin aiemmin. Ennen nukuttiin aamuisin lähemmäs kahdeksaa tai ylikin, mutta nykyään poika herää ennen seitsemää. Eilen herättiin jo 5.15 ja tänään 6.45. Tätä on jatkunut jo reilun viikon. Itse en ole aamuihmisiä, niin toivon tämän olevan vain joku ohimenevä vaihe :) Kesällä vielä jaksaa jotenkin nousta aikaisin ylös, mutta en tiedä miten saisin itseni näin aikaisin ylös talven pimeillä. Ennen lasta heräsin työaamuina yleensä 6.45, mutta silloin nukuin vielä yöt yhteen putkeen tai korkeintaan yhdellä heräämisellä. Nyt kun on yöllä herännyt kolmesta neljään kertaa, niin aamulla kuuden aikaan uni maittaisi vielä hyvinkin.
Iltaisin pikkumies menee nukkumaan 19.30-20.30 välillä, riippuen päiväunien pituudesta. Nukkumaanmenoaika ei kuitenkaan vaikuta heräämiseen mitenkään. Itse olen mennyt nukkumaan kymmenen maissa, mutta täytyy varmaan aikaistaa omaa nukkumaanmenoaikaa, etten muutu zombiksi kokonaan :) Monelta teillä herätään ja mennään yöunille?

Muuten meillä menee hyvin, kun kiinteät ruoatkin on alkanut maistua pienelle paremmin. Syömistä voi jo kutsua syömiseksi ja suurin osa ruoista uppoaa hyvin alas. Tähän mennessä ollaan maistettu bataattia, porkkanaa, perunaa, kukkakaalia, parsakaalia, riisipuuroa, kaurapuuroa, luumua, päärynää, kanaa ja possua. Mitäköhän seuraavaksi olisi vuorossa?

Lähden tästä iltapalalle, jos vaikka tänään pääsisi itsekin aikaisemmin nukkumaan.

P.S. Min blogissa on arvonta, johon pääset tästä.

2 kommenttia:

  1. Seitsemän aikaan meilläkin useimmiten herätää, iltaunet alkaa yleensä klo 20-21. Mulla on tosin nyt ollut melko luksusta kun M on kotona ja syväritkin on valmiit eli sillä on aikaa puuhailla A:n kanssa ja mä saan jatkaa vielä hetken unia! Mitenköhän totun taas normaaliarkeen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan yritetty myöhäistää pojan nukkumaanmenoa tonne 20-21 välille, mutta kun toinen on ihan väsy ja kiukku ennen kasia, niin ei sitä voi väkisin pientä valvottaa. Ja kun ei sillä nukkumaanmenoajalla tosiaan ole näyttänyt olevan vaikutusta heräämisaikaan :S Eilenkin poika nukahti heti kasin jälkeen ja herätys oli vähän vaille kuusi aamulla...

      Ihanaa, että saat nyt itse nukkua vähän pidempään! Jos voisi nukkua varastoon, niin nyt sulla olisi siihen hyvä tilaisuus :D Kyllä siihen arkeen tottuu nopeasti, kun ei ole vaihtoehtoja :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!