perjantai 24. toukokuuta 2013

Meidän viikko

Tämä viikko onkin ollut menoja täynnä. Vaikka ilmat onkin olleet kurjat, niin on se vaan kumman piristävää, kun tekee muutakin kuin kyyhöttää kotona ja kävelee kotinurkilla samoja reittejä. Pitää varmaan keksiä meille enemmän menoa ja tekemistä, niin en ihan mökkihöperöidy ;) Kesällä sitä varmaan tuleekin lähdettyä helpommin ulos, kun lähteminen on huomattavasti helpompaa kuin talvella. Tässä tiivistelmä meidän viikosta:

Maanantai-iltana oli taloyhtiön talkoot, joissa heiluin haravan varressa poika kantoliinassa mukana. Meillä on todella mukava taloyhtiö ja naapurusto. Taloyhtiössä on paljon pieniä lapsia ja työnteon jälkeen poika tekikin tuttavuutta pari viikkoa nuoremman tytön kanssa viltillä leikkien. Pidän todella kovasti meidän taloyhtiön yhteisöllisyydestä ja naapureiden ystävällisyydestä. Meillä on sellaiset naapurit, joilta voi mennä lainaamaan vaikka sokeria, jos oma sattuu loppumaan ja asiat hoidetaan ystävällisesti puhumalla, sulassa sovussa (mitä nyt tuleva putkiremontti aiheutti hieman sanaharkkaa yhtiökokouksessa ;)... No joo, sitten takaisin viikon kuulumisiin.
Tiistaina oltiin vauvazumbassa jo kolmatta kertaa. Nautin todella kovasti, kun pääsen tanssimaan. On ollut ikävä ohjattua liikuntaa ja zumbaa. Musiikkia kuunnellessa ja tanssiessa pääsee vähän irti arjesta, vaikka lapsi onkin mukana tunnilla.
Keskiviikkona käytiin neuvolassa tarkastamassa pojan mitat, kun 6-kuukautisneuvolassa pituuskäyrä oli laskenut aika rajusti. Uudet mitat olivat 9425 g ja 73,1 cm. Pituutta oli tullut hieman enemmän ja painokin oli noussut hienosti. Käyrät oli kuitenkin vielä alaspäin, niin mennään taas kontrolliin kuukauden päästä. 8 kuukauden iässä pitäisi olla lääkärintarkastus, mutta kesän takia päästään lääkäriin vasta elokuussa, kun poika on reilun 9 kuukautta vanha. Neuvolan jälkeen käytiin lastenvaatekirppiksellä ja ostin pojalle taas kassillisen reilun kokoisia vaatteita loppukesäksi ja syksyksi. (Olen alkanut hamstraamaan jo isompia kokoja, kun kotihoidontuella ei sitten paljoa voi tuhlailla.)
Eilen torstaina oltiin kaverini kanssa vauvakinossa. En ollut ennen käynyt vauvakinossa ja olin positiivisesti yllättynyt, miten hyvin elokuva oli järjestetty. Salissa oli hoitopöytiä, vaippoja, kertakäyttöisiä hoitoalustan suojia, mikroja, syöttötuoleja ja kertakäyttöisiä ruokalappuja. Vaunuilla pääsi ihan salin oven eteen ja leffan jälkeen sai mukaan paketin Nestlen Jogolino Hedelmäistä rahkaa. Kaiken lisäksi voitin arvonnan, jossa voitin pojalle Babiators aurinkolasit! Suosittelen vauvakinoa muillekin vauvojen vanhemmille ja aion mennä itse uudelleen, jos vain aikatauluihin sopii. Kiitos vielä seurasta E ja A! Illalla saatiin vielä kylään pojan kummit (siskoni avomiehensä kanssa) ja hyvä ystävä.
Tänään käytiin mieheni vanhempien luona grillaamassa, huomiseksi on sovittu treffit koirapuistoon meidän koiran kasvattajan kanssa ja sunnuntaina luvattiin käydä mieheni mummon luona kahvilla. Tässäpä tätä ohjelmaa sitten onkin tälle viikolle :)

Nyt suihkuun ja nukkumaan! (Tuntuu pikkuinen nukkuvan levottomasti, kun jaksoi koko päivän vain kaksilla alle tunnin päikkäreillä. On jo pari kertaa alkanut itkeä unissaan, mutta onneksi rauhoittuu silittämällä. Luulenpa vaan, että tulee levoton yö ja äiti valvoo.) Hyvää yötä!

2 kommenttia:

 1. Kiitos itsellenne seurasta! :) Täällä nyt toinen levoton yö :( enkö koputtanut tarpeeksi puuta :D nyt on menty taas kolmella syötöllä, joista eka jo 22-22.30 aikaan, phuuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :( Toivottavasti yöt palaa teillä takaisin ennalleen, kun olitte päässyt jo niin hyviin öihin. Toisaalta meillä oli 6 kk iässä muutama todella hulinayö, niin kuuluisiko ikään?

   Meillä eilisillan itkut oli ilmeisesti painajaista, kun poika rauhoittui havahduttuaan hereille ja nähtyään minut, vaika unissaan itki selkä kaarella. Sitten jatkoi unia ensimmäiseen syöttöön asti ja loppuyö meni normaalisti.

   Poista

Kiitos viestistäsi!