perjantai 11. huhtikuuta 2014

Lapsimessut ja muuta perjantaita

Onpas ollut hulinapäivä! Ei ole tylsää hetkeä ehtinyt tulemaan, kun päivä on ollut täynnä mukavaa ohjelmaa. Aamulla ei ehdity aamupalan jälkeen kauaa kotona olemaan, kunnes lähdettiin salaattitarpeiden kanssa sovitusti naapuriin leikkimään ja lounastamaan. Ollaan nyt muutaman kerran syöty naapuriäitikaverin ja heidän lastensa kanssa yhdessä lounasta. Teemme meille äideille herkullisen salaatin ja lapset syövät reippaasti omaa ruokaansa, kun on vieraita paikalla. Tuplahyöty :)

Tämmöisen kampauksen ehdin aamulla itselleni tehdä. Vähän vaihtelua perusponnariin :)
Lounaan jälkeen lähdin pojan kanssa kohti Helsingin Messukeskusta ja Lapsimessuja. Perillä laitoin pikkumiehen nukkumaan päiväunia rattaisiin ja itse aloin kierrellä kojuja. Niin kuin messuilla aina, katseltavaa oli paljon ja monien kojujen kohdalla oli pysähdyttävä. Tässä pari yleiskuvaa Lapsimessujen hulinasta.Esittelen teille ne näytteilleasettajat, jotka olivat omasta mielestäni parhaita. Tätä postausta ei ole tehty yhteistyössä kenenkään kanssa, vaan haluan jakaa iloiset löydöt teidän lukijoiden kanssa.

Kun saavuin messuhallissa lastenvaatteiden näytteilleasettajien puolelle silmäni osuivat pian MelliEcoDesign-nimisen lastenvaatemerkin vaatteisiin. Tämä merkki oli minulle täysin uusi tuttavuus. Värit olivat raikkaita ja kuosit miellyttivät silmääni. Olin lopullisesti myyty, kun tunnustelin vaatteita ja ne tuntuivat todella pehmeiltä ihoa vasten. Eikä ihme. Tuotteet ovat 100 % luomupuuvillaa. MelliEcoDesignin lastenvaatteiden suunnittelu, kankaan valmistus, painanta ja ompelu tehdään Suomessa, mikä on tietenkin täyttä plussaa. Vaatteiden yksityiskohdat on mietitty lapsia ajatellen ja mallistosta löytyy vaatteita myös pienen pienille keskosvauvoille alken koosta 36. En yleensä osta pojalle vaatteita uutena, enkä ole valmis maksamaan yhdestä vaatekappaleesta kovin paljoa, mutta näitä vaatteita en yksinkertaisesti voinut täysin ohittaa. Hypistelin paitoja, housuja ja bodeja ja päädyin lopulta ostamaan hupparin, jolle on oikeasti tarvetta. Katsotaan pystynkö huomisella messukierroksella ohittamaan tämän kojun ilman muita ostoksia.Kierrellessäni messuhallissa ristiin rastiin, näin Mellin vaatteiden lisäksi jotain muutakin, jota oli pakko mennä katsomaan lähempää. Vaikka A ei vielä ole menossa hoitoon kodin ulkopuolelle, jossakin vaiheessa edessä oleva lapsen tavaroiden nimikoiminen on jo mietityttänyt. Minua ei yhtään houkuta ajatus tussilla kirjoittamisesta lapsen vaatteisiin ja tarvikkeisiin. Sen lisäksi, että vaatteiden ja tavaroiden jälleenmyyntiarvo laskee nimikoinnin myötä, minusta tuntuu kuin vaate tai esine tahrattaisiin tahallaan, vaikka nimikointi kirjoitetaankin huomaamattomaan paikkaan. Olenkin miettinyt vaihtoehdoksi kankaisia nimikointilappuja ja -nauhoja, jotka ommellaan vaatteeseen ja saadaan purettua pois, kun vaate myydään tai annetaan eteen päin. Muuten hyvä ajatus, mutta aikamoinen työ on ommella jokaiseen vaatteeseen lappu. Itseni tuntien, homma jäisi varmasti puolitiehen, jos sitä saisin ikinä edes aloitettua. Messuilla sain ratkaisun nimikointipulmaan. Tarramonsteri-niminen yritys valmistaa nimikointiTARROJA, jotka vain liimataan vaatteen pesulappuun tai tavaraan ja se on siinä. Yritys lupaa, että tarrat ovat kulutuksen, astian- sekä pyykinkonepesun kestäviä. Problem solved! Ei tarvitse enää miettiä miten meillä sitten joskus nimikoidaan vaatteet. Nimikointitarroilla ehdottomasti. Miten nerokas keksintö! Vinkkaan vielä, että jos haluat kokeilla nimikointitarroja, Tarramonsterin verkkokaupassa (klik) on messutarjouksena kaikki Tarramonsteri-nimikointitarrat -10 % alennuskoodilla LAPSET2014! Alennus on voimassa 27.4.2014 asti.

Pikkumiehen herätessä päiväunilta, oli aika siirtyä shoppailusta lapselle mieluisempien näytteilleasttejien luokse. Pienet messuilijat oli huomioitu loistavasti ja tekemistä olisi ollut enemmän kuin tarpeeksi. Meillä jäi tänään kaikki touhupisteet käymättä, mutta jospa huomenna ehdittäisiin niissäkin pistäytymään.


Päiväunien jälkeen oli välipalan aika ja masu tuli täyteen lukuisista maistiaisista. Otin pojalle maistiaisia ainakin Valion, HiPP:n, Semperin, Piltin ja Chicquitan pisteistä. Kaikki kelpasi hyvin ja suurin osa olikin jo ennestään tuttuja makuja.Piltin nurkassa oli mukava magneettien askartelupaja lapsille. Tarpeeksi helppoa ja yksinkertaista jopa 1,5-vuotiaalle. Lapsi saa valita monista eri tarroista mieluisen kuvan, joka liimataan pilttipurkin kannen sisäpuolelle. Toiselle puolelle teipataan pala magneettiteippiä ja magneetti on valmis. Piltin pisteessä oli muutenkin annettu loistavia käyttövinkkejä tyhjille Piltti-purkeille. Itse olen ainakin useat kerrat miettinyt, mihin kaikkeen tyhjiä lastenruokapurkkeja voisi käyttää, kun niitä jonkun verran tulee. Messuilta sain monia uusia käyttöideoita. Parhaat ideat olivat Pilttipurkit maustepurkkeina ja hiuspinnien säilytyspurkkina.


Messuilla oli katseltavana myös pelastusajoaneuvoja ja varsinkin poliisiskootteri oli A:n mielestä todella mielenkiintoinen. Sitä ihmeteltiin hetki jos toinenkin ennen kuin suunnattiin pikakierrokselle Luomu- ja lähiruoka sekä Käsityömessuille. Reilun kahden tunnin messuilun jälkeen ruvettiin lähtemään kotiin päin. Lähtöä tehdessä törmäsin sattumalta toiseen bloggaajaan, jonka blogia seuraan. Oli hauskaa nähdä livenä ihminen, jonka elämää on seurannut pitkään blogin kautta ruudun takaa. Vaihdettiin muutama sana ja lapset saivat hetken ihmetellä toisiaan :)

Kotiin päästyä nappasin koiran mukaan ja lähdettiin samantien reilun puolen tunnin vaunulenkille. Miehellä on saunailta kavereiden kanssa ja olin illan keskenään pojan kanssa kotona. Naapurit tulivat seuraksi, niin lapset saivat vielä leikkiseuraa toisistaan ja ilta meni meillä äideillä mukavammin. Huomenna uusintakierros Lapsimessuille ja huomenna aukeaville Lemmikkimessuille. Sitten on viikonlopun messut messuiltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!