tiistai 16. syyskuuta 2014

Viikonlopun synttärihumut

Viikonloppuna pärähti taas yksi vuosi lisää mittariin. Siskoni tuli miehensä kanssa meille lauantaina viettämään iltaa yhdessä ja sunnuntaina saimme mieheni isovanhemmat ja meidän molempien vanhemmat meille kahville. En yleensä juhli omia synttäreitä sen kummemmin, mutta nyt oli hyvä syy kutsua isovanhemmat meille käymään, kun he eivät olleet vielä käyneet meidän uudessa kodissa.

Tässä kuvapläjäys viikonlopun herkuista ja muutama tunnelmakuva.

Leivoin lauantaiksi sitruunajuustokakun Kotilieden ohjeella. Uskaltauduin kokeilemaan elämäni ensimmäisen kerran liivatteen käyttöä, eikä se sitten ollutkaan niin vaikeaa kun olin kuvitellut. Kakku oli todella herkullista. Tätä täytyy tehdä toistekin.




Olin jo kauan sitten luvannut tehdä siskolle ja miehelleen susheja joku kerta ja nyt lunastin lupaukseni. Hyvin näytti maistuvan, vaikka ei ne itse tehdyt ihan aitoja ja alkuperäisiä olekaan. Makien teko onnistuu jo melko hyvin, mutta nigirien muotoilua täytyy vielä harjoitella.




Sunnuntaivieraat toivat kauniita kukkia tullessaan.




Näpertelin pari viikkoa sitten lyhdyt vanhoista lastenruokapurkeista ja laitoin ne rautalangalla pihalle puuhun roikkumaan. Nyt vasta kokeilin miltä ne näyttävät. Kauniita olivat. Niin se vaan on, että pimeät illat ja kynttilät kuuluvat yhteen.



Mukavaa illan jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Sushit näyttää hyvältä, mutta mulla on niiden osalta aukko sivistyksessä. Jokin estää maistamasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!
      Kannattaa maistaa, jos et vielä ole maistanut. Sushiravintoloissa niistä saa maksaa aikalailla, mutta ottaa alkuun jonkun pienen annoksen. Eihän ne itsessään maistu paljoa miltään, mutta kun soijaa ja halutessaan wasabia laittaa kylkeen, niin jo alkaa olla herkkua. (Itse en pidä mausteista, niin jätän wasabin suosiolla muille herkuttelijoille :) Raskausaikana mikään ruokarajoitus ei tehnyt yhtä tiukkaa kuin sushin välttäminen. Synnytyksen jälkeen sairaalasta kotiuduttua taisi ensimmäisten ruokien joukossa olla take away-sushia :D

      Poista

Kiitos viestistäsi!