torstai 16. lokakuuta 2014

Olohuone ja kauan odotettu sohva

Kirjoitin pari viikkoa sitten sohvakauppojen kariutumisesta. (Tässä linkki tekstiin: klik.) Saimme kuin saimmekin kaupat purettua ja rahat tulivat tilille alkuviikosta. Lähdimme heti samana iltana Ikeaan katsastamaan ja koeistumaan haaveilemaani Ektorp-kulmasohvaa. Malli miellytti silmää, väri- ja kangasvaihtoehtoja oli useita, päälliset ovat irrotettavat (eli pestävissä ja vaihdettavissa), koko juuri sopiva meidän olohuoneeseen, hinta kohdallaan ja istuintyynyt olivat sopivan pehmeät. Koko perhe totesi sohvan olevan hyvä meidän käyttöön, joten siinä ei kauaa nokka tuhissut kun olimme marssineet ulos maksetun sohvan kuitin kanssa. Tilasimme kotiinkuljetuksen ja sohvaa sattui olemaan varastossa, joten saimme sohvan heti seuraavana päivänä kotiin. Väriksi valikoitui vaalea beige. Katsotaan kuinka kauan se pysyy vaaleana. Ainakin tuntuu imevän koiran pitkät ohuet karvat itseensä pesusienen tavoin. Vaateharjalla saa irtokarvat onneksi hyvin pois. 

Siinä se nyt on.Ostimme samantien samaa sarjaa olevan rahin ja vanha sohvapöytä sai väistyä. (Vanha pöytä etsii vielä paikkaansa hölmösti sohvan viereen nostettuna.) Sohvan kangas on helmoista "hieman" rypyssä, mutta olen lukenut sen oikenevan itsestään ajan kanssa, niin en alkanut sitä silittämään. Oikeasti olen yksinkertaisesti liian laiska ja vihaan silittämistä yli kaiken. Sohva kaipaa kipeästi lisää sohvatyynyjä ja ne onkin hankintalistalla seuraavaksi. Rahin päälle pitää etsiä valkoinen puinen tarjotin. Pari torkkupeittoa lisää ei myöskään olisi pahitteeksi. Mutta tässä niin kuin muussakin: pikkuhiljaa hyvä tulee.

Tänään oli ihanan valoisa päivä ja kaivoin kameran esiin pojan nukkuessa päiväunia. Tässä kuvia olohuoneesta. Tauluja puuttuu seiniltä, vitriinikaappi on hankkimatta ja matto menee luultavasti jossain vaiheessa vaihtoon, mutta tässä olohuone sellaisena kuin se on nyt.

Mukavaa loppuviikkoa! Täällä odotetaan jo kovasti lauantain juhlia.

2 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää kivalta!!! Hyvä, että sohva-asiat kääntyi parhain päin! Toivottavasti tuo soffa lunastaa lupauksensa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ainakin löhöily onnistuu tuolla sohvalla hyvin, sen verran pehmeä se on :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!