maanantai 20. lokakuuta 2014

2-vuotissynttärit

Pikkumies täytti viime viikolla 2 vuotta ja synttäreitä juhlittiin lauantaina. Oltiin kutsuttu juhliin pojan isovanhemmat, isoisovanhemmat, tädit puolisoineen ja kummit. Muita lapsia ei juhlissa ollut, kun tämä meidän poika on toistaiseksi lähisuvun ainoa lapsi. Vieraiden määrä oli kohtuullinen ja tunnelma mukava.


En ottanut stressiä leipomisista. Yritän juhlatarjoiluissa panostaa määrän sijasta laatuun, eikä meillä nytkään ollut hirveän montaa erilaista tarjottavaa. Tein kaikki tarjottavat keksejä lukuunottamatta itse, jaoin leipomisen usealle illalle ja tein osan herkuista etukäteen pakkaseen. Meidän juhlissa nähdään harvoin perinteistä kermatäytekakkua ja tällä kertaa täytekakun tehtävän ajoi sitruunajuustokakku. Muita herkkuja olivat paleobrowniet (ohje täältä: klik!), mustikkamuffinsit, ruisnapit tuorejuusto-poro täytteellä, tomaatti-mozzarellatikut sekä viinirypäleet sellaisenaan.


Varsinkin paleobrowniet saivat kehuja ja ne ovat omastakin mielestä mukavaa vaihtelua tavallisiin juhlatarjottaviin ja ovat lisäksi lähes terveysruokaa :D Ne ovat täysin viljattomia ja maidottomia ja kakku on makeutettu hunajalla. Valkoista sokeria ei lisätä kakkuun ollenkaan. Ainoa lisätty sokeri tulee tumman suklaan mukana. Pohja koostuu pääosin kookosjauhoista, bataatista ja 70 % suklaasta ja päälliseen on käytetty raakakaakaojauhetta sekä avokadoa. Kuulostaa erikoiselta, eikö ;) Suosittelen kokeilemaan.


Koristelut juhliin tilasin blogiyhteistyönä Pop up kemuilta heidän sponsoroidessa osan loppusummasta. Pop up kemujen verkkosivuille pääset tästä: klik! Mielestäni Pop up kemujen verkkokauppa erottuu muista juhlakaupoista edukseen ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen sivusto juhlia suunnitteleville. Päädyin tilamaan sieltä musta-valkoiset servetit, tähtimukit turkoosilla tähdillä, ilmapalloja ja pari pakettia eri värisiä paperipillejä. Todella raikkaita värejä ja kivoja kuoseja useilla vaihtoehdoilla.



Tässä vielä lisää tunnelmakuvia lauantailta.






 



Syksyistä viikkoa teille!


4 kommenttia:

  1. Paleobrownie menee ehdottomasti kokeiluun. Muutenkin tosi herkun näköinen juhlapöytä! Ja hurjan kiva tuo lyhty pihlajanmarjoineen, tuo mukavan syksyisen säväyksen lyhtyyn, voisi ehkä itsekkin kuistin lyhtyä vähän koristella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Työpaikan kesäharjoittelija toi töihin viimeisenä työpäivänään paleobrownieta ja se oli vaan niin hyvää, että pakko oli tehdä itsekin. Eikä varmasti jää viimeiseksi kerraksi. Kyllähän ne raaka-aineet maksaa enemmän kuin tavallisissa vehnäpohjaisissa leivonnaisissa, mutta on se sen arvoista.

      Pihlajanmarjat löysin juhla-aamuna koiran kanssa aamulenkillä ollessani ja oli pakko poimia mukaan. Suurimmasta osasta puita marjat on jo tippuneet, mutta yhdessä puussa oli vielä isot ryppäät marjoja, jotka kannoin kuistille somistukseksi.

      Poista
    2. Eipä muuten tullut mieleen edes, että marjat on jo tippuneet. Oon ollut viimiset kolme viikkoa enemmän tai vähemmän flunssan takia sisällä, ettei ole tullut huomanneeksikaan. No ens syksyllä sitten koitan muistaa ton :)

      Poista
  2. Oho. Onpas kyllä kiinnostava ohje noissa paleobrownieissa.. Aivan pakko testata!!! Minäkään kun en oikein vehnää siedä ja tämmöiset ohjeet kiinnostaa suunnattomasti! Kiitos tän jakamisesta. Onpa kyllä kivan näköisiä nuo kertsimukit ja paperipillit.. ihanan väriset. Pitää varmaan käydä tsekkaan tuo nettikauppa!!!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!