torstai 30. lokakuuta 2014

Vähän joulutunnelmaa

Tiedän, että vielä on lokakuu, mutta viimeisiä päiviä mennään ja uskallan jo mainita sanan joulu täällä bloginkin puolella. Tuntuu, että vuosia kadoksissa ollut joulutunnelma nostaa taas päätään, kun olemme päättäneet viettää joulun tänä vuonna omassa kodissa ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun muutimme vanhempien luota pois mieheni kanssa yhteen...eli noin kymmenen vuotta sitten. Ensimmäistä kertaa meille mahtuu joulukuusi omaan kotiin, saamme mennä joulusaunaan omassa kodissa ja pikkumies alkaa jo ymmärtää joulusta jotakin. Ehkä lapsi on isoin asia, miksi jouluun haluaa mielellään panostaa ja tehdä siitä hänelle lämpimän, mieleenpainuvan ja meidän perheen näköisen juhlan.

En ole vielä sentään leiponut pipareita, mutta joulukoristeet kaivoin tänään esiin kuvaustuokiota varten. Tähän asti olen tehnyt joulukortit itse vain läheisimmille ja muille ostanut Tiimarin massakortteja, mutta tänä vuonna ajattelin yrittää, osaisinko ottaa itse jouluisen valokuvan, josta teetän joko valmiit joulukortit tai käytän kuvaa itsetehdyissä korteissa. Kaivoin joulukoristeita rekvisiitaksi, puin pojalle kauniit vatteet, laitoin takkaan muutaman kynttilän palamaan ja sitten kameran kanssa hommiin. On muuten melkoinen homma saada 2-vuotias pysymään paikallaan tai tekemään mitä haluat valokuvaa varten :D Ei onnistunut ihan niin kuin olin suunnitellut. Otin kuitenkin varmaan lähemmäs 200 kuvaa, joten eiköhän niistä joku kelpaa joulukorttikuvaksi. Otin kuvia myös ilman lasta, joita ajattelin käyttää sellaisten korteissa, joille lapsi ei ole niin tärkeä.

Tässä teille joitakin otoksia katseltavaksi. Kokeilin samalla kuvien muokkausta, joten moniin kuviin on laitettu joku efekti päälle. Itselleni ainakin tuli jouluinen olo näitä kuvia katsellessa.


Mitäs piditte? Välittyykö näistä jouluinen tunnelma? Kelpaako joulukortteihin?

Viimeiseksi yksi monista kymmenistä huonoista kuvista, joita liikkuvan lapsen ja surkean kameran käyttäjän kanssa tuli aika monta :D2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Minäkin tänään painoin itse joulupaperia (blogissa kuvia ja juttua). Tuntui että joulufiilistä ei tänä vuonna jotenkin tulisikaan tai mitään jouluista inspiraatiota, vaikka kai sitä on vielä tässä vaiheessa liian aikaista sanoa. No sitten meille tuli töihin joulutavarakuorma, ja nyt jouluttaa jo aika kovasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kauniita papereita olet tehnyt! Kyllä se joulumieli sieltä yleensä aina jossain vaiheessa tulee, vaikkei joka vuosi niin voimakkaana. Eikä vielä mikään kiire ole, kun jouluun on vielä 1,5 kuukautta aikaa. Itseäni vähän ärsyttää, että joulusta höösätään niin paljon jo nyt ja kaupat on jo täynnä joulutavaraa, vaikka syyllistyn samaan itsekin :D

      Poista

Kiitos viestistäsi!