maanantai 9. syyskuuta 2013

Meidän viikonloppu

Viikonloppu meni tavalliseen tapaansa nopeasti. Ainakin täällä Etelä-Suomessa säät suosivat ja kesäiset ilmat jatkuvat. En muista milloin viimeksi syyskuussa olisi tarennut ulkona t-paidassa. Nautin jokaisesta lämpimästä hetkestä ja viikonloppuna tulikin vietettyä paljon aikaa ulkona. Olemme molemmat A:n kanssa vielä nuhaisia ja yskäisiä, mutta näillä ilmoilla ei pysty vain nököttämään sisällä ja lepäämään, vaikka se varmasti nopeuttaisikin parantumista.

Perjantai-ilta meni appivanhempien luona. Mies ja appiukko grillasivat varmasti viimeisiä grillailuja tämän vuoden puolella. Pääsin itse siis helpolla ja sain herkullisen päivällisen valmiiksi pöytään katettuna :) Namskis! A sai myös osansa grilliherkuista, kun hän sai maistaa foliossa grillattuja suolattomia kasviksia ja leipää.

Lauantaina käytiin aamupäivällä reilun 1,5 tunnin vaunulenkillä koko perheen voimin. Haettiin matkalla jäätelöt minulle ja miehelle. Käytiin katselemassa entisen asuinalueen kulmia ja tulipa taas todettua, ettei ole yhtään ikävä edelliseen kotiin. Asuttiin aiemmin kaupunginosassa, jossa on paljon kaupungin vuokra-asuntoja (asuttiin itsekin sellaisessa) ja opiskelija-asuntoja. Poliisit pyörii pitkin katuja partioimassa ja ostarin penkit/rappuset on täynnä alkoholia (ja mitä lie muuta) nauttivia porukoita. Alueella ei näe paljoakaan lapsiperheitä tai normaaleja työssäkäyviä ihmisiä. Kamala paikka. Ei sopinut meille alkuunkaan, mutta saatiinpahan säästettyä rahaa edullisessa vuokra-asunnossa asuessa. Viisi vuotta ehdittiin siellä asua, kunnes ostettiin nykyinen ihana pieni kotimme parin kilometrin päästä, huomattavasti paremmalta alueelta. Oli mukava palata kävelyltä kotiin, jossa naapurit tervehtivät ja pihalta kuuluu lasten iloisia ääniä.

Launtai-iltapäivällä lähdin A:n kanssa kaupungille tapaamaan ystävääni, joka oli käymässä Helsingissä toisesta kaupungista. Kävimme kahvilla ja vaihdoimme kuulumiset, kunnes tuli A:n päiväuniaika ja lähdimme takaisin kotiin. Pikkumies nukkui bussimatkan. Ehdimme olla hetken kotona, kunnes toinen ystäväni tuli miehensä kanssa käymään omena-kauraherkun ja jäätelön kanssa. Olen huono emäntä, kun vieraiden täytyy tuoda omat tarjoiltavat mukana :/ Nykyään tuntuu siltä ettei ehdi tekemään mitään vaikka haluaisikin. Täytyisi leipoa pakastimeen valmiiksi herkkuja, joita sitten nostaa pöytään kun vieraita tulee. Mukavaa oli kuitenkin. Ystäviä on aina mukava saada kylään piristämään päivää.

Sunnuntaiaamuna mies ehdotti brunssia ja puolilta päivin lähdettiinkin Jumbon kauppakeskuksen Fazer-kahvilaan. Ei oltu aiemmin käyty siellä brunssilla, niin käytiin kokeilemassa millaisia herkkuja siellä on tarjolla. Brunssin hinta oli kohtuullinen brunssiksi (16,90 €/hlö ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi). Tarjoilut sitten eivät olleetkaan kovin monipuoliset muihin käymiimme brunsseihin verrattuna. Tarjoilupöydästä löytyi kahta eri salaattia, smoothieta, mehuja, leikkeleitä, juustoa, tomaattia, kurkkua, savustettua lohta, oliiveja, fetaa ja hedelmiä sekä minicroissantteja ja riisipiirakoita. Jälkiruoaksi oli kahta eri kakkua. Itse jäin kuitenkin kaipaamaan tavallista leipää (oletin saavani Fazerin brunssilta heidän omaa leipää), jogurttia, mysliä, muroja ja jotain lämmintä (nakkeja, pekonia, munakasta). Ei kauppakeskusmiljöökään ollut paras mahdollinen paikka brunssille, mutta kyllä siellä vatsan sai täyteen ja kaikki tarjolla olevat ruoat olivat todella hyviä. Olisin vain kaivannut vähän monipuolisempaa tarjontaa.
Loppusunnuntai menikin sitten pyykkiä pesten. Mies lähti A:n ja koiran kanssa ulos, niin sain olla hetken ihan yksin kotona. Luksusta! Tämmöinen viikonloppu meillä. Miten teidän viikonloppu meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!