tiistai 10. syyskuuta 2013

Pienet villasukat

En ollut koulussa hyvä käsitöissä, enkä ole neulonut mitään yläasteen jälkeen. Pari vuotta sitten kaivoin virkkuukoukun esiin ja virkkasin siskolleni joululahjaksi kolmiohuivin, josta tuli kokonsa puolesta ennemminkin shaali. Virkkaaminen oli mukavaa, mutta en ole tuon kolmiohuivin jälkeen virkannut mitään. Nyt sitten kesän lopussa iski taas käsityökärpänen ja päätin opetella neulomaan. Kävin kaupassa ostamassa lankarullan ja puikot. Halusin neuloa pikkumiehelle jotain ja päädyin perusvillasukkiin. Ei ehkä ihan helpoin neulottava heti alkuun, ottaen huomioon, että osasin neuloa ulkomuistista vain oikeita silmukoita. Onneksi netistä löytyy hyvät ohjeet aloittelijallekin ja suuntasinkin ensimmäiseksi Yhteishyvän silmukkakouluun. Sieltä lunttasin ohjeet silmukoiden luomiseen ja nurjaan silmukkaan. Kyllä ne olivat jossain takaraivossa jo olemassa, kun pienen harjoittelun jälkeen muistui mieleen miten sitä neulottiinkaan.

Muutaman googlauksen, youtube-videon ja ystävän neuvojen jälkeen, sain parin villasukkia valmiiksi. Ja hyvissä ajoin ennen talvea :) Villasukkien neulominen ei ollut lopulta ollenkaan niin vaikeaa kuin luulin. Kantapäästäkin selvisin pienellä avustuksella melkoisen hyvin, vaikka itse sanonkin. Tadaa, tässä ihka ensimmäiset neulomani villasukat suunnilleen kokoa 22.


Juuri sopivat pikkumiehen jalkaan tulevana talvena! Käsiala ei ole lähelläkään täydellistä, mutta itse olen todella tyytyväinen ja ehkä vähän ylpeäkin, että ihan itse osasin :)

Nämä eivät varmasti jää viimeisiksi sukiksi, jotka neulon. Lankarullaakin on vielä reilusti yli puolet jäljellä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!