torstai 28. marraskuuta 2013

Päivän opetus

Ajattelin pitkästä aikaa kokeilla huomaamattomasti jättää koiran vesi- ja ruokakipon keittokomeroon, niin koira saisi käydä juomassa ja syömässä silloin kun siltä tuntuu, eikä tarvitsisi tulla erikseen pyytämään vettä tai ruokaa. Kaunis ajatus, mutta käytäntö on toinen. Mitä siis opin?

1. Älä laita koiran ruokakuppia lattialle ennen kuin poika on saanut oman ruokansa. Aamupuuron jäähtyessä (ja äidin käydessä pikaisesti vessassa) löysin pienen miehen koiran ruokakipolta maistelemasta koiran nappuloita. A varmaan ajatteli, että kun ei omaa ruokaa vielä saa, niin hakee ruoan sieltä missä sitä on tarjolla. Oikein tyytyväisen näköisenä imeskeli koiran kuivanappulaa.

2. Hälytyskellot soimaan, kun keittiöstä kuuluu veden loisketta ja koira istuu kiltisti sinun vieressä. Lounashetken jälkeen pikkumies päätti pitää kylpyhetken (äiti oli koneella sopimassa A:lle käytettynä ostetun neuleen hakuaikaa). Kylpeminen ja vedellä loiskiminen on pojan mielestä yksi hauskimmista asioista. Toivoisin kuitenkin, että vesileikit tapahtuisivat jatkossa kylpyammeessa ilman vaatteita, eikä koiran vesikipossa vaatteet läpimärkinä. Keittiön parketti kiittäisi siitä myös.

Saattaa olla, että koiran vesi- ja ruokakuppi löytyvät pojan päiväunien jälkeen taas keittiön työtasolta eikä lattialta. Tämmöistä täällä tänään :) Mitäs teille?

2 kommenttia:

 1. Uhu huhu.. meillä on vielä edessä nuo ajat, että pikanen on jokapaikassa sähläämässä.. Nyt se on paria vahingossa kierimistä ja eteenpäin nytkähdystä lukuunottamatta vielä paikallaan... Mutta kyllä meidän kolmikuisella on kova kiire jo liikkeelle, sen näkee jo nyt.. epäilen, ettei tuosta mikään maailman rauhallisin piltti kehkeydy.. kun nyt jo tuntuu olevan välillä sellanen vauhti, että lentää hoitoalustaltakin pois. Lempparileikki nykyään on oottaa, että isi tai äiti saa vaipan laitettua pepun alle ja alkaa kiinnittään tarroja.. Siinä vaiheessa poikanen nostaa itsensä siltaan.. siis jalat hoitoalustaan ja peppu äkkiä ylös ja sivulle, niin että koko vaippaprojekti alotetaan uudestaan.. ja uudestaan.. ja uudestaan... Nauraa vaan ja rauhottuu vasta, kun sille sanoo napakasti Ei! Sitten oottaa rauhassa että saa vaipan laitettua ja jatkaa velmuiluaan.. :D

  Meillä ei enää oo koiraa, joten siltä osin ollaan turvassa, mutta tavaraa on aika paljon... luulen, että pitäs alkaa karsia.. (eikä hankkia lisää, niinku välillä tuntuis olevan mukavaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se tavallaan helpompaa silloin kun poika ei vielä liikkunut. Nyt alkaa ylähyllyt olla pullollaan, kun kaikki alahyllyjen tavarat on nostettu ylös :D Pikkumies otti eilen ensimmäiset askeleensa. Kauhulla odotan mitä se tuo tullessaan, vaikka olenkin todella ylpeä pienestä taapertajastani <3

   Poista

Kiitos viestistäsi!