maanantai 30. joulukuuta 2013

K niin kuin...

Nyt kun kävely sujuu pikkumieheltä jo melkoisen hyvin, niin vuorossa on puhumisen opettelu. Kälätys on välillä todella kovaa ja poika yrittää toistaa sanoja meidän perässä. Monta sanaa sieltä jo tuleekin, mutta pojan omalla kielellä. Pikkumiehen lempikonsonantti on k ja lähes kaikki sanat hän onkin muokannut niin, että ne pystyy k-kirjainta käyttäen sanomaan. Tässä lista eniten käytetyistä sanoista:

maito = kaiko
auto = kauko
palikka = kaikka
pappa  = kakka
mummi/famu = kaika (en tiedä mistä tuo tulee??)
ruokaa = kaa
hauva
isi
äiti = äitä
laukku = ukku
anna = nna
haloo = oo (kun leikkii soittavansa puhelimella)

Sanoja tulee koko ajan lisää ja satunnaisesti poika osaa sanoa jo moniakin sanoja, mutta ei välttämättä toista niitä moneen viikkoon. Mitkä ovat olleet teidän lasten ensimmäiset sanat?2 kommenttia:

 1. Hih. Ihania sanoja! Nopeasti varmasti menee aika, että täälläkin aletaan kälättää. Nyt meidän neljä ja puoli kuinen poikanen mm. harjoittelee ryömimistä, kierähtelee, ja päristää.. kikattaa myös ääneen.. <3

  Tuosta k-kirjaimen käytöstä tulee yks hauska esimerkki mieleen. Oon siis töissä päiväkodissa (sillon ku oon töissä) ja yks hoitolapsi oli kans K-kirjain miehiä... tai oikeastaan lähes kaikki sanansa alkoivat KU-äänteellä... Kerran ulkoa tullessaan hän hihkui riemusta ja ilmoitti: "Mä juoksin kulkona kusi kujaa!"... pokassa oli pitelemistä siinä kohtaa... vai että tosi lujaa hän juoksi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reps :D Lapset on niin parhaita koomikoita! K-kirjain on varmaan monelle lapselle helppo ääntää, niin sitä vilahtaa puheessa paljon. Ennen kuin huomaatkaan, niin teilläkin puhua pulputetaan kovasti :)

   Poista

Kiitos viestistäsi!