perjantai 3. tammikuuta 2014

Sipuli - yöunien pelastaja

Tässä huushollissa sairastetaan nyt ihan urakalla. Pikkumies oli syksyllä kuusi viikkoa kovassa yskässä, jonka päälle/seurauksena tuli korvatulehdus. Itse olin samaan aikaan hetken nuhainen. Poika sai antibiootit korvatulehdukseen, jonka jälkeen hän olikin pari viikkoa terveenä. Sillä aikaa, kun lapsi oli terve, koiran tassunpohjat tulehtuivat pahasti ja koira joutui antibioottikuurille sekä tiukalle eliminaatiodieetille allergiaepäilyn takia. Heti kun koiran antibioottikuuri loppui, alkoi pojalla taas kova yskä ja räkäisyys. Nyt on sitten muutama päivä yritetty selättää pikkumiehen yskää ja nuhaa uudelleen.

Ensimmäinen sairasteluyö oli aikamoinen ja suurinosa yöstä meni itkiessä, yskiessä ja haukkoessa henkeä liman rohistessa hengitysteissä. Särkylääkkeet, suolaliuos ja merivesisuihke eivät helpottaneet oloa. Niistämisestäkään ei ollut paljoa apua, kun nenä oli niin tukossa ettei räkä liikkunut minnekään. Eilen illalla odotin tulevaa yötä kauhulla ja olin valmis kokeilemaan poppakonsteja pojan olon helpottamiseksi. Sipulia kehuttiin monella keskustelupalstalla paljon nuhan helpottajana ja päädyin itsekin kokeilemaan sitä, kun poika heräsi tunti nukkumaan menon jälkeen taas haukkomaan henkeä nenän ollessa täynnä räkää. Pilkoin kokonaisen sipulin lohkoiksi ja laitoin sipulilohkot villasukan sisään. Sidoin sukan varresta solmuun ja laitoin villasukan pojan sänkyyn pääpäätyyn. Sipulin haju valtasi makuuhuoneen ja kun menimme itse nukkumaan, poika oli kaapannut sipulivillasukan kainaloonsa :) Kuinka ollakaan, poika ei herännyt yöllä kertaakaan tukkoiseen nenään tai räkäiseen oloon. Pikkumies nousi istualleen yskimään muutaman kerran, mutta nenä pysyi auki koko yön. Saimme siis flunssasta huolimatta nukkua yön kunnolla. Voi kunpa olisin kokeillut tätä jo aiemmin. Tästä lähtien meillä nukutaan aina sipulivillasukan kanssa, jos on pieninkään nuha, joka uhkaa viedä yöunet. Suosittelen kokeilemaan!

6 kommenttia:

  1. Mä olen useesti itse pahan räkätaudin kourissa leikelly sipulin palasiksi ja laittanu lautaselle yöpöydälle. Se on oikeesti toimiva juttu! :) Aamulla ei oo nenä tukossa, mutta aika aromaattinen meininkihän se on ku sipuli haisee.. :D Mutta se on pieni hinta kunnollisista yöunista!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minuakaan se haju haitannut, kun kerran sai nukkua kunnolla! Toimi viime yönäkin, joten ei tainnut olla vain hyvää tuuria :)

      Poista
  2. Meillä käytettiin kotona korvakipuun sipulia, niin että sipulia hienonnettiin pumpulin sisää ja se sit korviin. Kyl lähti korvakipu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monikäyttöinen vihannes, jos korvakipukin silllä lähtee :) Sipulin laittaminen korvaan kuulostaa arveluttavalta, mutta saattaahan se noinkin toimia.

      Poista
  3. Pliis, mene ja osta ne nenäimuri. Takuuvarmasti yönne paranee ja tulehdusta aiheuttavan liman saa sieltä nenästä niin helposti pois. En voi uskoa että olen pärjännyt aiemmin millään muulla!!
    http://www.nenaimuri.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo nenäimuri kävi mielessä, kun luin siitä sinun blogistasi aiemmin. Luulin sen olevan kalliimpi, mutta tuolla hinnalla sen voisi ostaakin. Kaipasin kovasti kokemuksia tästä, joten hyvä kun suosittelet. Kiva kuulla, että on toiminut teillä! Täytyy varmaan käydä apteekissa ostamassa meillekin oma nenäimuri.

      Poista

Kiitos viestistäsi!