maanantai 9. joulukuuta 2013

Tahna säilykeherneistä

Erilaiset tahnat tuntuvat nykyään olevan suosittuja dippien ja levitteiden ohella. Jostain syystä tahnat ovat jääneet minulle vieraammiksi. Pari kertaa olen maistanut hummusta ja siinä se. Pitkän tauon jälkeen ostin viime viikolla kaupasta valmiin hummuspurkin. Jäin koukkuun ja päätin, että kokeilen jonkun tahnan tekemistä itse. Pari kuukautta sitten olimme erehdyksissä ostaneet kaupasta säilykepapujen sijasta säilykeherneitä, enkä ollut vielä keksinyt niille käyttöä. Yrittänyttä ei laiteta vai miten se meni. Tein tahnan säilykeherneistä ottaen mallia hummuksen reseptistä. Tahnan tekeminen oli äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Ja lopputulos...SUPERHERKULLISTA! Tätä pitää ehdottomasti tehdä toistekin.


Ostimme tahnan kaveriksi Linkosuon sourcream RuisSipsejä. Sopivat hyvin yhteen. Tässä ohje, olkaa hyvät.

Säilykehernetahna

1 tölkki säilykeherneitä
2 isoa valkosipulinkynttä
3 rkl tahinia
1 rkl öljyä
1 rkl vettä
ripaus kuivattuja yrttejä

Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvasekottimella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!