tiistai 28. tammikuuta 2014

Katkarapu-avokadopasta

Minulla kävi viime viikolla tuuri, kun menin kauppaan ostamaan pakastekatkarapuja. Sattumalta huomasin, että keskikäytävän tarjouslaarissa olikin liemessä olevia katkarapuja 0,99 €/rasia. Ostin pari rasiaa niitä ja sitten vain kotiin miettimään mihin kaikki katkikset käyttäisin. Koska avokado ja katkaravut ovat todella hyvä yhdistelmä ja molempia löytyi kotoa, päätin tehdä katkarapu-avokadopastaa. Todella helppoa ja nopeaa! Jälkikäteen ajateltuna pastaan olisi pitänyt laittaa tuorejuustoa, kun nyt käytin vain kermaa. Tällöin pasta olisi saanut vähän enemmän makua. Kyllä se syötävää oli ilmankin, mutta ensi kerralla sitten joku tuorejuusto mukaan. En myöskään lisännyt ruokaan suolaa, kun laitoin siihen vähän juustoraastetta. Näin pikkumieskin pystyi syömään samaa ruokaa muun perheen kanssa. Tässä teille helppo arkiruokaresepti:

Katkarapu-avokadopasta

täysjyväpastaa (meillä oli täysjyvä fusillipastaa)
170 g katkarapuja
2 pientä avokadoa
2 pikkusipulia
1 valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
0,5 dl juustoraastetta
1 tl persiljasilppua
ripaus pippuria
(suolaa oman maun mukaan)

Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Kuullota sipulisilppu pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon katkaravut, juustoraaste ja ruokakerma. Lisää kypsä pasta pannulle. Halkaise avokado pystysuunnassa ja poista kivi. Tee avokadon hedelmälihaan viillot "kulmittain" kummastakin yläkulmasta alakulmiin ja koverra hedelmäliha lusikalla ulos kuorista. Lisää avokadopalat pastaan ja sekoita. Koristele pasta tuoreella persiljasilpulla.



Kelpasi ainakin meidän perheelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!