torstai 9. tammikuuta 2014

Loppiaisen menu: Kukkoa viinissä

Mieheni halusi arkivapaan kunniaksi tarttua kauhan varteen ja kokata ranskalaista ruokaa, kukkoa viinissä. Kutsuimme myös siskoni ja hänen avomiehensä meille illallistamaan, kun isosta padasta riittää ruokaa useammallekin syöjälle. Emme olleet aiemmin tehneet tätä kotona, enkä minä ollut tainnut maistaa kukkoa viinissä aiemmin ollenkaan. Pataruoat ovat kyllä aina hyviä, eikä tähänkään tarvinnut pettyä. Tätä tehdään ehdottomasti toistekin! Alkuperäinen ohje on Maku.fi -sivulta ja siihen pääset tästä. Mieheni muokkasi reseptiä kuitenkin hieman ja höysteitä laitettiin hieman reilummin kuin alkuperäisen ohjeen mukaan kuuluisi. Tässä kukkoa viinissä -resepti mieheni ohjeella.


Kukkoa viinissä
6 annosta

2 kg broilerin rintaleikkeitä (6 kpl) (voi käyttää myös kokonaisia kanoja)
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 rkl voita
140 g pekonia
350 g salottisipulia
1 kpl purjoa
4 kpl porkkanaa
200 g tuoreita herkkusieniä
4 kpl valkosipulinkynttä
7 dl punaviiniä
3 kpl laakerinlehteä
1 tl timjamia
3 rkl persiljaa (silputtuna)

Kuivaa broileripalat talouspaperiin ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista broilerinpalat ja pekoni parissa erässä. Siirrä lihat pataan tai kannelliseen uunivuokaan.

Kuori sipulit. Paloittele halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuori ja pilko porkkanat. Puhdista herkkusienet tarvittaessa ja halkaise isoimmat halutessasi. Hienonna valkosipulit.

Kuullota kaikki kasvikset vuorotellen pannulla ja kumoa pataan.

Lisää viiniä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää myös laakerinlehdet ja timjami. Anna hautua kannen alla liedellä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.

Tarkista maku, koristele kukkoa viinissä persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!