keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulupuuhia ja suklaahippukeksit

Tällä viikolla on joulufiilis pikkuhiljaa hiipinyt meillekin ja hyvä niin, koska jouluun on enää viikko. Käytin hyödykseni anopin lomaviikkoa ja kutsuin hänet meille maanantaina katsomaan pojan perään niin sain imuroitua ja pestyä lattiat häneltä lainaamallani höyrymopilla. Tuplahyöty, kun anoppi sai olla pojan kanssa ja minä sain keksittyä rauhassa siivoamiseen. Puhtaasta kodista saatiin nauttia pari tuntia, kunnes käytiin koiran kanssa ulkoilemassa kurasäässä. Koiran omistajuuden ihanuutta... Pitäisi varmaan laittaa semmoinen koirien kurapuku ostoslistalle :D

Tässä muuten ne viime postauksesta puuttuneet kuvat nyt, kun Blogger suostuu taas tekemään yhteistyötä. Tämmöinen paketti lähti siis naapuriin, kun palautettiin heiltä lainassa olleet taaperokärryt. Mielestäni tuo peltinen suklaarasia oli todella kaunis. Toivottavasti saajakin piti siitä. Perheen 2,5-vuotiaalle pojalle oli oma Muumi Xylitol -pastillirasia.



Eilen olin pojan ja koiran kanssa lähes koko päivän yksin miehen ollessa työmatkalla. Käytiin pikkumiehen kanssa lounasaikaan leikkipuistossa joulupuurolla. Muutama tuttu äiti-lapsikaveri oli myös tullut syömään puuroa ja pipareita. Kivaa, että tuollaista järjestetään :) Pojan päiväunien aikana leivoin suklaahippukeksejä, joita annamme joulumuistamiseksi perheillemme ja ystäville. Reseptin löysin Suklaapandan keittiössä -blogista. Suklaapandan ohje löytyy täältä. (Alkuperäinen ohje on Sally's baking addiction -blogista.) Resepti tuntui helpolta ja oli saanut paljon positiivista palautetta, joten päätin kokeilla sitä. Tein taikinan kaksinkertaisena, koska keksejä oli tarkoitus riittää ainakin kahdeksaan pakettiin. Tuplataikinasta olisi tullut varmaan suunnilleen 90 keksiä, jos en olisi syönyt osaa taikinasta sellaisenaan :D Paistettavaksi minulla jäi 75 keksiä, joiden halkaisija oli noin 5 cm. Poikkesin reseptistä sen verran, että vaihdoin maissitärkkelyksen peunajauhoihin. Tuli oikein hyviä niinkin. Tässä ohje herkullisiin suklaakekseihin:

Amerikkalaiset suklaahippukeksit

170g huoneenlämpöistä voita
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g) karkeasti rouhittua tummaasuklaata


1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.
2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella.
3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.
4. Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
5. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 C. Ota kahdella lusikalla tai käsin pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä!
6. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput keksit.

Suklaapandan ohjeen mukaan keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin viikon ajan. Keksit voi myös hyvin pakastaa.







Hyvää joulun odotusta kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi!