torstai 3. lokakuuta 2013

Sienikeitto

Viileämmillä ilmoilla alkaa tehdä mieli keittoa sisuksia lämmittämään. Olen huomannut, että meillä eri vuodenaikoina syödään erityyppisiä ruokia. Keväisin leivon paljon ja silloin herkutellaan usein muun muassa suolaisilla piirakoilla sekä leivonnaisilla, kesäisin syödään usein salaatteja ja grilliruokaa, syksyisin keittoja ja talvisin tulee helposti tehtyä erilaisia uuniruokia kuten laatikoita.

Pirkan syyskuun Ruoka-lehdessä oli savujuustoisen sienikeiton resepti. (Alkuperäinen resepti löytyy myös täältä.) Pidämme molemmat sienistä, joten otimme reseptin kokeiluun. Muokkasin reseptiä vain sen verran, että korvasin puolet herkkusienistä kanttarelleilla, jotka olin ottanut pari päivää aikaisemmin pakastimesta jääkaappiin sulamaan. Hyvää tuli! Tässä on taas yksi helppo ja nopea arkiruoka vaihtelua tuomaan.

Savujuustoinen sienikeitto

2 rs (á 200 g) herkkusieniä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1/2 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rs (180 g) leppäsavusulatejuustoa (löytyy ainakin Pirkalta)
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja paista siinä sieniä, sipulia ja valkosipulia noin 5 minuuttia.
2. Ripottele vehnäjauhot kattilaan ja sekoita. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Mausta soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
3. Lisää keittoon sulatejuusto nokareina. Sekoita niin, että juusto sulaa. Lisää lopuksi ruohosipuli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!