maanantai 28. lokakuuta 2013

Parsakaali-fetapiirakka

Tein pikkumiehen syntymäpäiville suolaiseksi tarjottavaksi kaksi parsakaali-fetapiirakkaa. Piirakat olivat kehuttuja ja vain kaksi palaa jäi jäljelle. Monilla ihmisillä on ennakkoluuloja kasvisruokia kohtaan ja tästäkin piirakasta kysyttiin, että onko siinä kinkkua kun maistuu niin hyvälle :) Mutta kyllä. Kasvisruokakin voi olla hyvää ja omasta mielestä on usein maukkaampaa kuin liharuoat, vaikka en kasvissyöjä olekaan.


Tässä ohje parsakaali-fetapiirakkaan. Sen verran oikaisin, että ostin valmiin pakastepiirakkapohjan.

Parsakaali-fetapiirakka

1 piirakkapohja

Täyte:
1 parsakaali
fetajuustoa
1 tomaatti
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
yrttisuolaa
mustapippuria
1-2 dl juustoraastetta

Ota jäinen piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön reilu tunti ennen piirakan tekemistä. Painele sulanut piirakkapohja voidellun piirakkavuoan pohjalle reunoja myöten.
Leikkaa parsakaalista kukinnot irti ja keitä niitä muutama minuutti niin, että parsakaali hieman pehmenee. Leikkaa tomaatti siivuiksi. Levitä parsakaalinkukinnot, fetat ja tomaattisiivut piirakkapohjan päälle tasaisesti.
Sekoita keskenään ruokakerma ja kananmuna. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada kerma-munaseos piirakan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Piirakat on niin ihania! Ainut, mikä kasvispiirakoissa harmittaa, on jos niistä tulee liian kosteita. Ehkä,vika voi olla myös mun leipomistavassa. Monesti oon miettinyt, voisiko suolaista piirakkaa tehdä arkiruokailuun esimerkiksi juuri valmiista piirakkataikinasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakat on hyviä! Itse en ole huomannut, että kasvispiirakat olisivat sen kosteampia kuin muutkaan piirakat. Hmmm...ehkä sitten, jos käyttää pakastekasviksia?

      Meillä on ainakin välillä piirakkaa päivällisenä, vaikka se ei mieheni mukaan kunnon ruokaa olekaan. Omasta mielestä se on kuitenkin monipuolinen ruoka, kunhan vaan täytteenä on muutakin kuin pelkkää kinkkua :) Onhan se aika rasvaista, mutta niin on moni muukin ruoka.

      Poista

Kiitos viestistäsi!